Elektronický strážca mení terénnu sociálnu starostlivosť na Slovensku

Tlačový servis  /  27. 08. 2012, 00:00

Softvérová spoločnosť YMS v spolupráci s mobilným operátorom Orange priniesla na trh službu „Elektronický strážca“, ktorej cieľom je aktívne chrániť zdravie a životy občanov a modernizovať terénnu sociálnu starostlivosť na Slovensku. Inovatívna služba je postavená na najnovších technológiách spoločnosti Microsoft, predovšetkým na stále populárnejšej cloudovej platforme Windows Azure.

 

K istote a bezpečnosti slovenských občanov, predovšetkým seniorov a zdravotne znevýhodnených ľudí, prispieva komplexná služba „Elektronický strážca“. Od začiatku roka 2012 zariadenie podobné mobilnému telefónu používateľom umožňuje aktívne privolať pomoc kdekoľvek a kedykoľvek jediným stlačením tlačidla. Okrem vyslania núdzového signálu je cez zariadenie možné posielať sms správy, telefonovať na predvolené čísla a hovory aj prijímať.

Alarmy prijímajú dispečeri, ktorí majú neustále prehľad o polohe všetkých užívateľov a organizujú pomoc. Keďže okamžite vedia, kto potrebuje pomoc, aké má problémy a kde sa práve nachádza, zasahujúcu posádku presne nasmerujú a vopred informujú o stave čakajúceho občana. Prehľad o polohe používateľa majú nielen dispečeri, ale pomocou smartfónu aj rodinní príslušníci. Elektronického strážcu prevádzkujú samosprávy ako poskytovatelia terénnej sociálnej starostlivosti.

Neprehliadnite: