Prvý 84-palcový UD 3D TV na svete uvádza na trh LG

Tlačový servis  /  24. 08. 2012, 00:00

Domáca zábava dostáva úplne nové rozmery v podobe Ultra Definition 3D televízora s rozlíšením 4K a Smart TV systémom

 

 

Svetovú premiéru na kórejskom trhu mal včera 84-palcový Ultra Definition (UD) 3D televízor vyrobený spoločnosťou LG. Nový model televízora je odpoveďou firmy na prudko rastúci dopyt po väčších a dokonalejších 3D obrazovkách. Na želanie spotrebiteľov zavádza LG nové inteligentné funkcie, ktoré poskytnú väčšie pohodlie a jednoduchšie ovládanie.


"Trh s televízormi s rozlíšením 4K je stále na začiatku, ale LG ako v mnohých podobných prípadoch stojí pri jeho zrode," komentuje Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics. 4K je nový štandard pre rozlíšenie obrazu digitálnej TV a v počítačovej grafike. Horizontálne rozlíšenie u takéhoto obrazu je približne 4 000 pixelov.


Nový 84-palcový (213 cm) UD 3D televízor sa tak môže pochváliť vynikajúcou kvalitou obrazu s 8 miliónmi pixelov (3840 x 2160), čo je štyrikrát vyššie rozlíšenie ako u existujúcich Full HD TV panelov. Dosiahnuť tak obrovského rozlíšenia umožňuje výkonný obrazový procesor LG Triple XD Engine. Prehliadať externý obsah napríklad z pevných diskov, mobilných zariadení alebo webových stránok v perfektnej kvalite potom umožní funkcia Resolution Upscaler Plus (zlepšovač rozlíšenia).


Kvôli tomu, aby používateľ s obsahom vysielania ešte viac splynul a jeho zážitok z nového formátu domácej zábavy bol intenzívnejší, vybavila spoločnosť LG nový UD 3D TV technológiou LG CINEMA 3D. Napríklad funkcia 3D Depth Control umožňuje nastaviť virtuálnu vzdialenosť medzi zobrazovanými objektmi tak, aby bol 3D obraz čo najreálnejší. Funkcia 3D Sound Zooming zase analyzuje pohyb a vzdialenosť objektov na obrazovke a prispôsobuje tomu intenzitu nimi tvoreného zvuku.

Nové ovládanie Magic Remote Control navyše umožňuje ovládať televízor úplne intuitívne. Skrz veľký displej budú môcť užívatelia využiť systém Smart TV od LG, ktorý obsahuje celosvetovo približne 1 400 aplikácií, a prístup k rozrastajúcej sa ponuke špičkového obsahu v podobe 3D hier a filmov. Vďaka systému Smart Share Plus môžete v televízii prehliadať ďalšie súbory cez prenosné zariadenia ako notebook, mobilné telefóny, tablety alebo flash disky. Samozrejmosťou televízora je zabudovaný program pre konverziu obsahu z 2D do 3D, a tak teraz môže divák takmer čokoľvek sledovať v 3D formáte. A konečne funkcie Dual Play posúva co-op herný režim na novú úroveň. Hráči môžu sedieť vedľa seba, sledovať rovnakú obrazovku, a pritom vďaka okuliarom pozorovať iný obraz. Rozdelená obrazovka sa vďaka tomu stáva minulosťou.


UD 3D TV od spoločnosti LG je vybavená reproduktorovým systémom 2.2, ktorý sa skladá z dvoch 10W reproduktorov a dvoch 15W basových reproduktorov, ktoré pomáhajú vytvoriť "svieži" zvuk. Ten perfektne dopĺňa mimoriadny vizuálny zážitok a celkovo vytvára dojem, ako by ste boli v divadle.


Na trh v Severnej Amerike, Európe, Ázii a Latinskej Amerike bude 84-palcový televízor uvedený v septembri 2012. Návštevníci berlínskeho veľtrhu IFA 2012 (31.augusta - 5. septembra 2012) si budú môcť vyskúšať nový televízor v stánku LG Electronics.

 

Neprehliadnite: