Oracle oznamuje Exalogic Elastic Cloud Software 2.0

Tlačový servis  /  20. 08. 2012, 00:00

Systém navrhnutý a optimalizovaný na prevádzku podnikových aplikácií prináša radikálne inovácie, ktoré zákazníkom pomôžu znížiť náklady aj zložitosť IT prostredia, obmedzujú riziká podnikania a umožňujú im chopiť sa nových trhových príležitostí.

 

 

Spoločnosť Oracle oznámila Exalogic Elastic Cloud Software 2.0, najnovšiu verziu integrovaného systému Oracle Exalogic, ktorý je najrýchlejšie rastúcim produktom spoločnosti Oracle tohto typu a implementovali ho už zákazníci v 43 krajinách, ktorí podnikajú v celkovo 22 rôznych odvetviach. Značná časť z nich sa na systém Exalogic rozhodla prejsť z konkurenčných riešení IBM vrátane mainframov.

Systém Oracle Exalogic výrazne prekonáva svoju konkurenciu:

  • Eliminuje riziko implementácie aplikácií a middlewaru; nasadenie je v tomto prípade automatizované, pomocou jediného kliknutia myši je možné implementovať aj zložité a viacvrstvové podnikové aplikácie.

  • Ponúka až 10-krát vyšší výkon pre balík aplikácií Oracle Applications, aplikácie založené na jazyku Java aj ďalšie podnikové systémy.

  • Umožňuje až 6-krát rýchlejšie nasadzovanie opráv a ďalších zmien, ktoré zákazníkom dovoľujú rýchlo reagovať na meniacu sa situáciu na trhu.

 

Riešenie Oracle Exalogic je založené na otvorených technológiách a priemyselných štandardoch. Pomocou technológie Oracle VM podporuje virtualizáciu kritických aplikácií, ktorých výkon sa pritom blíži aplikáciám natívne prevádzkovaným na fyzických serveroch. Komponent Oracle Exabus umožňuje extrémne rýchlu komunikáciu (I/O – vstup/výstup) medzi jednotlivými časťami riešenia a tým aj vysoký výkon, spoľahlivosť a škálovateľnosť riešenia ako celku. Integrovaný je komponent na správu Oracle Enterprise Manager 12c, ktorý zodpovedá za pružnosť celého riešenia na úrovni aplikácií. Riešenie podporuje konsolidáciu viacerých aplikácií na jedinom systéme v podobe privátneho cloudu; plná izolácia aplikácií týmto spôsobom odstraňuje bezpečnostné riziká. Ďalšie zabudované technológie umožňujú bezpečne riadiť a smerovať veľké objemy dát jednotlivých aplikácií pri zachovaní vysokého výkonu.

 

Oracle Exalogic zákazníkom a partnerom ponúka systém navrhnutý na maximalizáciu výkonu, čo umožňuje optimálnu návratnosť investícií (súčasných aj budúcich) do softvéru spoločnosti Oracle. Exalogic je logickou voľbou na prevádzku aplikácií spoločnosti Oracle, vrátane Oracle E Business Suite, Oracle Siebel CRM, Oracle PeopleSoft, Oracle JD Edwards a podnikových aplikácií určených špeciálne pre konkrétne priemyselné odvetvia. Tieto aplikácie boli pre prostredie Oracle Exalogic optimalizované, testované, certifikované a ich vysoký výkon bol potvrdený aj pomocou porovnávacích testov. Riešenie Oracle Exalogic je taktiež optimalizované na prevádzku produktov z portfólia Oracle Middleware. Oracle Exalogic natívne využíva databázový stroj Oracle Exadata Database Machine a je integrovaný s databázou Oracle Database a s prostredím Oracle Real Application Cluster.

 

Od uvedenia systému Oracle Exalogic v januári 2011 mohli naši zákazníci zaznamenať zvýšený výkon aplikácií a dokázali zjednodušiť svoju IT infraštruktúru,“ uviedol Hasan Rizvi, senior viceprezident spoločnosti Oracle pre produkty Oracle Fusion Middleware a Javu. „Naše riešenie podporuje integráciu aplikácií bez ohľadu na to, či sú založené na jazyku Java. Umožňuje viac transakcií na lacnejšom hardvéri a softvéri, ponúka jednoduchú správu, a znižuje tak celkové náklady na vlastníctvo.“

Kritické podnikové aplikácie dnes vyžadujú vysoký výkon a dostupnosť, pružnú škálovateľnosť a konkurenčnú cenu,“ uviedol Massimo Pezzini, viceprezident a výskumný pracovník spoločnosti Gartner. „Organizácie preto stále častejšie volia riešenia s maximálnou flexibilitou, ktoré sú založené na otvorených štandardoch, technológiách cloud computingu a virtualizácii.“

 

Neprehliadnite: