Spoločnosť Sony získala prestížne ceny EISA

Tlačový servis  /  17. 08. 2012, 00:00

Najväčšia európska organizácia zastrešujúca vydavateľstvá v oblasti multimédií EISA (European Imaging and Sound Association) opäť oceňovala najlepšie produkty z oblastí digitálneho zobrazovania až po produkty pre domácu zábavu. Spoločnosť Sony si odniesla 5 ocenení za najlepšie produkty roku 2012-2013 v kategóriách zrkadlovka, pokročilý kompaktný fotoaparát, cestovný fotoaparát, 3D televízor a high-end projektor.

 

 

Európska zrkadlovka: α SLT-A57

Zrkadlovka Sony SLT-A57 je vysokovýkonný fotoaparát so štýlovou ergonómiou a kvalitným povrchovým spracovaním dostupný za prijateľnú cenu. Vďaka technológii priehľadného zrkadla (Translucent Mirror Technology) dosahuje model SLT-A57 úchvatnú rýchlosť sériového snímania 12 snímok za sekundu s nepretržitým kontinuálnym automatickým zaostrovaním, vďaka čomu budete mať ostré obrázky aj pri dynamických snímkach. Fotoaparát SLT-A57 disponuje tiež technológiou sledovania snímaného objektu, vďaka ktorej dosiahnete dokonale ostré zábery aj pri snímaní pohybujúcich sa objektov. Nová funkcia automatického zameriavania portrétov (Auto Portrait Framing) využíva systém rozpoznávania tváre a zameriava obraz tak, aby čo najlepšie zodpovedal daným proporciám. Vďaka tomu môžete snímať tie najlepšie portréty v profesionálnej kvalite.

 

Európsky pokročilý kompaktný fotoaparát: Cyber-shot DSC-RX100

Synonymami tohto kompaktného fotoaparátu jedinečné detaily a vynikajúca obrazová kvalita. Fotoaparát DSC-RX100 sa kvalitov približuje skôr k zrkadlovkám, ako ku kompaktom. Zásluhu na tom 1,0-palcový CMOS snímač Exmor s rozlíšením 20,2 megapixlov s možnosťou manuálnych nastavení. Maximálna svetelnosť F1.8 objektívu Vario Sonnar v kombinácii s najmodernejším procesorom BIONZ robia z tohto modelu ideálny kompaktný fotoaparát pre snímanie v nedostatočných svetelných podmienkach a tiež pre snímanie dynamických akcií. Vďaka tejto kombinácii dokážete vždy nasnímať nádherné fotografie a Full HD videá. Najpôsobivejšou vlastnosťou tohto kompaktu je však možnosť snímať fotografie s detailne zaostreným objektom s rozostreným pozadím v profesionálnom štýle.

 

 

Európsky cestovný fotoaparát: Cyber-shot DSC-HX20V

Viacúčelový prenosný fotoaparát Sony DSC-HX20V zaručuje vysokú obrazovú kvalitu pri zachovaní kompaktných rozmeroch, čo z neho robí ideálneho spoločníka na cestách. Umožňuje snímať makro zábery zo vzdialenosti 1 cm po 20-násobné optické priblíženie. Snímanie blízkych, ale aj vzialených objektov je teda hračka. To však nie je všetko. Pri snímaní v nedostatočných svetelných podmienkach alebo pri snímaní rýchlo sa pohybujúcich objektoch využíva fotoaparát DSC-HX20V systém optickej stabilizácie Optical Image Stabilization, ktorý vám zaručuje fotografie s nízkym obrazovým šumom a rozmazaním. Vďaka funkcii GPS si po návrate domov môžete vaše zábery z výletov zobraziť vo vašom PC na on-line mape a pozrieť si kde presne ste fotografie nasnímali.

 

Európsky 3D televízor: BRAVIA KDL-55HX850

Televízor HX85 prináša zmodernizovanú technológiu vylepšenia obrazu X-Reality PRO, ktorá zvyšuje obrazovú kvalitu aj pri videách nižšej kvality. Videá z internetu sa tak napríklad môžu priblížiť HD kvalite, pričom sa zvyšuje celková kvalita 2D aj 3D obrazu. Sony Entertainment Network vám ponúka neobmedzené množstvo filmov a hudby na vyžiadanie a vďaka predinštalovaným aplikáciám pre Twitter, Facebook či Skype ste neustále v kontakte s vašimi najbližšími. Zásluhou nového dizajnu sa tento model zároveň stane ozdobou každej obývačky. 

 

Európsky high-end projektor domáceho kina: VPL-VW1000ES

Projektor Sony VPL-VW1000ES je prvým projektorom domáceho kina na svete schopným zobrazovať obraz s rozlíšením 4K, ktorý predstavuje štvornásobne kvalitnejší obraz ako formát Full HD (4096 x 2160 pixlov). Vďaka tomu poskytuje nezameniteľné vizuálne zážitky. Projektor disponuje viacerými modernými technológiami a vlastnosťami. Využíva objektív typu 4K, reprodukuje bohaté a prirodzené farby, dosahuje špičkovú svietivosť a dynamický kontrastný pomer s hodnotou 1 000 000 : 1. Pri sledovaní 2D aj 3D obsahov tak máte pocit, že ste aj vy súčasťou deja na obrazovke. Nový 4K projektor VPL-VW1000ES tak predstavuje revolučný míľnik v oblasti domáceho kina.

 

Asociácia EISA je združením 50 magazínov z 19 európskych krajín, ktoré sa zameriavajú na oblasť audiovizuálnej, fotografickej a mobilnej techniky. Víťazov v jednotlivých kategóriách vyberá porota, ktorá je zložená z novinárov a nezávislých technických expertov. Ceny asociácie EISA pre rok 2011-2012 budú odovzdávať členovia asociácie 2. septembra 2011 v Berlíne.

Neprehliadnite: