Nová technológia HP 3PAR Solid State podstatne zvyšuje výkon aplikácií

Tlačový servis  /  13. 08. 2012, 00:00

Nasadenie „solid state“ technológií do systémov HP 3PAR Storage a HP ProLiant prináša vyšší výkon a nižšie náklady

 

 

Spoločnosť HP oznámila dostupnosť novej konfigurácie pre dátové úložiská HP 3PAR P10000 Storage, ktorá plne využíva technológiu „solid state“ diskov (SSD). Organizácie môžu vďaka využitiu SSD diskov zvýšiť výkon aplikácií a súčasne znížiť prevádzkové náklady a zložitosť IT infraštruktúry.

 

Organizácie s rozsiahlymi cloudovými a virtualizovanými prostrediami si od prechodu na využívanie SSD diskov sľubujú najmä zvýšenie výkonu aplikácií a efektívnejšie využitie IT infraštruktúry. Avšak žiaľ, pri začlenení SSD technológie do tradičného IT prostredia sa môžu súčasne stretávať s problémami a vyššími nákladmi, súvisiacimi s ručným presúvaním dát medzi jednotlivými úložiskami. Tento časovo veľmi náročný proces zvyšuje požiadavky na využitie dátového centra, takže môže dôjsť k zníženiu výkonu a takisto cenových výhod, ktoré SSD technológia ponúka.

 

Nová modelová konfigurácia pre dátové úložiská HP 3PAR P10000, ktorá využíva SSD disky, rieši možné riziká, spojené s presunom dát, a to vďaka automatickému tieringu, ktorý sprostredkúva vstavaný nástroj HP 3PAR Adaptive Optimization Software. Tento softvér riadi distribúciu dát – do správnej oblasti dátového úložiska v správny čas – a znižuje tak náklady, spojené so správou dátového centra, pričom zároveň maximalizuje systémový výkon.

 

Predtým, ako sme prešli na dátové úložiská HP 3PAR s SSD diskami, boli servisné procesy v našich službách omnoho náchylnejšie na chyby a zbytočne sme stratili kopu času spätným presúvaním dát,“ povedal Ken Kirchoff, riaditeľ divízie Unix Systems and Storage v spoločnosti Priceline. „Teraz sa naše dáta automaticky presúvajú prostredníctvom nástroja HP 3PAR Storage s Adaptive Optimization Software, celkové náklady dosahujú oveľa nižšie hodnoty a zamestnanci sa môžu viac zamerať na nové strategické obchodné príležitosti.“

 

Nové dátové úložisko HP 3PAR P10000, osadené SSD diskami, prináša vo svojej triede rovnaký maximálny výkon(1), ako súčasné modelové konfigurácie HP 3PAR P10000 s tradičnými pevnými diskami. Používa však iba zlomok úložných jednotiek a znižuje energetickú stopu dátového centra i náklady, spojené so spotrebou elektrickej energie. Nové systémy HP 3PAR P10000 podporujú až 512 SSD diskov pre každé pole, teda 4x viac oproti predchádzajúcim modelom; zákazníci tak môžu znížiť náklady na vstupne/výstupné operácie za sekundu o 70 % a spotrebu kilowattov za hodinu dokonca o viac než 80 %. Toto nové riešenie je vhodné predovšetkým pre IT prostredie s veľmi náročnými aplikáciami.(2)

 

Využitie SSD v modeli server-to-storage zvyšuje výkon a znižuje náklady.

Jednoduchú a spoľahlivú integráciu SSD diskov naprieč servermi a dátovými úložiskami umožňujú len riešenia z portfólia HP konvergovanej infraštruktúry. Zákazníci vďaka nim môžu zvýšiť výkon aplikácií a súčasne znížiť zložitosť prevádzky i náklady.

 

Pre servery HP ProLiant Generation 8 (Gen8) bude v najbližšom čase dostupná nová utilita HP Smart Cache s pokročilou funkcionalitou, využívajúcou SSD disky, ktorá o.i. zabezpečí lepšie využitie cache pamäte pre zvýšenie bežného pracovného výkonu. Toto riešenie bude využívať technológiu HP Smart Analytics a inteligentne priraďovať tzv. „horúce dáta“ (teda dáta, ku ktorým  používatelia najčastejšie pristupujú), do výkonného SSD úložiska. Vďaka technológii pre optimalizáciu systémových operácií, táto pokročilá funkcia pomôže zákazníkom dosiahnuť až 6x vyšší výkon pre transakčné operácie(3) a tiež zvýšiť výkon aplikácií pre strímovanie videa až o 50 % v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami serverov.(4)

 

Utilita HP Smart Cache bude okrem serverov HP ProLiant Gen8 k dispozícii aj pre konvergované systémy s dátovými úložiskami HP 3PAR. Vďaka spoločnému využitiu cache pamäte, nástroj HP Smart Cache zaistí automatické skopírovanie dát z diskových polí HP 3PAR Storage v reálnom čase do cache pamäte SSD jednotiek HP Smart Array na serveroch HP ProLiant Gen8. Organizácie tak môžu zvýšiť výkon systémov pri súčasnom znížení nákladov a prestávok, a tiež využívať väčšie možnosti na plnenie servisných požiadaviek.

 

Technológia SSD prináša vynikajúci výkon pre cloudové a virtualizované úlohy, zatiaľ čo tradičná infraštruktúra kvôli príliš zložitej správe dát zlyháva pri maximalizácii návratnosti investícií,“ povedal Miroslav Franek, Manažér pre divíziu Storage &Critical servers. „Schopnosť inteligentného automatického presunu dát medzi servermi HP ProLiant a dátovými úložiskami HP 3PAR naplno využíva potenciál technológie SSD a ponúka maximálne efektívnu prácu s dátami. Organizácie tak môžu tráviť menej času spracúvaním bežných úloh a viac sa zamerať na ďalšie rozširovanie obchodných aktivít.“

 


 

 

(1) Na základe výsledkov testu Storage Performance Council’s SPC-1, ktoré sú dostupné na webe www.storageperformance.org/results/benchmark_results_spc1/#a00109.

(2) Na základe interného porovnania HP medzi systémami HP 3PAR P10000 V800 s Fibre Channel a ekvivalentne zameranými systémami HP 3PAR P10000 V800 s SSD diskami.

(3) Výsledok interného testovania novej verzie utility HP Smart Array (v serveroch HP ProLiant Gen8) v porovnaní s jestvujúcou generáciou HP Smart Array (v serveroch HP ProLiant G7) s RAID 6 konfiguráciou.

(4) Testy HP Performance Lab: Porovnávací test na serveri HP ProLiant DL380 G7 s využitím najnovších procesorov, pamätí a HP Smart Array controller vs. test servera HP ProLiant DL380 Gen8 s najnovšími procesormi, pamäťami a HP Gen8 Smart Array.

(5) Odporúčaná koncová cena v USA. Aktuálne ceny v iných regiónoch sa môžu odlišovať.

 

Neprehliadnite: