NA TRH prichádzajú nové IPS MONITORY S DIZAJNOM CINEMA SCREEN a konektivitou MHL

Tlačový servis  /  06. 08. 2012, 00:00

Séria monitorov IPS7 ponúka prirodzené farby, štýlový dizajn a výborné možnosti konektivity. Ponúka skvelý užívateľský zážitok pohodlný pre vaše oči!

 

 

Monitory z prémiovej série IPS7 vyrábané spoločnosťou LG Electronics (LG) na českom a slovenskom trhu! Séria IPS7 v dizajne LG CINEMA SCREEN je prvým modelovým radom v špeciálne vyvinutom dizajne spoločnosťou LG. Takmer neviditeľný rámček je unikátnym a vzhľadovo hlavným symbolom tejto série IPS monitorov.


Séria monitorov IPS7 sa pýši prirodzeným farebným zladením a možnosťou bezchybného zobrazenia vďaka unikátnej IPS technológii od LG. Pridanie Mobile High-Definition Link (MHL) potom uľahčuje pripojenie externých zariadení, ako sú napríklad smartfóny a tablety, a umožňuje tak sledovanie obsahov na väčšej obrazovke.


"Vďaka kombinácii dizajnu LG CINEMA SCREEN, funkcii MHL a technológie IPS ponúka rad monitorov IPS7 skvelý dizajn a perfektný výkon," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG. "LG monitory zo série IPS7 zvyšujú užívateľský komfort a umožňujú užívateľom plne využiť výhody digitálneho prostredia, ktoré ponúka takmer nekonečné možnosti," dodal M. Malý.

Monitory s dizajnom LG CINEMA SCREEN majú neuveriteľne tenký 1,2 mm rámik, ktorý užívateľa vizuálne neruší a pri sledovaní je defakto neviditeľný. LG zmenšilo aj hrúbku monitorov na iba 14,1 mm. Kovový stojan vytvára esteticky bezchybný profil doplnený praktickým ale nenápadným uložením káblov. Tradičné tlačidla nahradilo LG kapacitným dotykovým ovládaním. V estetickej rovine sa dizajn LG CINEMA SCREEN vyrovná tomu, čo IPS technológia ponúka v perfektnej kvalite obrazu. "Čisté línie a moderný minimalistický dizajn sa hodí do každého priestoru, prirodzené farby a ostré tóny obrazu umožnia vizuálny zážitok na špičkovej úrovni," uvádza ďalej Martin Malý.


Zákazníci tiež stále viac vyžadujú, aby monitory mali čo najlepšiu konektivitu. Riešenie v podobe technológie Mobile High-Definition Link umožňuje prepojiť monitor s akýmkoľvek mobilným zariadením pomocou jediného kábla do vstupného portu HDMI. Môžete tak ľahko prezerať fotografie i videá nasnímané napríklad smartfónom na väčšej obrazovke monitora. Pripojené zariadenia sa zároveň dobíjajú.


Séria monitorov IPS7 využíva panely In-Plane Switching miesto konvenčnej technológie Twisted Nematic (TN), ktorou je vybavená väčšina ostatných monitorov. Výhodou tohto riešenia je vyššia kvalita obrazu a farebná konzistencia, farby sú reálnejšie a živšie, obraz je ostrý i pri rýchlych scénach napr. v akčných filmoch, športových prenosoch a videohrách.


IPS panely vynikajú širokou škálou možného uhla pohľadu v porovnaní s TN verziami. Užívatelia môžu hrať hry alebo sledovať videá a pritom sedieť, stáť či ležať a obsah bude stále perfektne viditeľný. LG monitory IPS7 majú tiež funkciu kalibrácie farieb (H / W Calibration Ready), ktorá pomáha reprodukovať čo najpresnejšie a najprirodzenejšie farby. Monitory sú vybavené špeciálnym LG softvérom, ktorý zjednodušuje profesionálnym užívateľom - fotografom či grafikom - proces kalibrácie.


Monitory budú v predaji v priebehu augusta za cenu 275 € vr. DPH za model IPS277L (uhlopriečka 27 ") a za 175 € vr. DPH za uhlopriečku 23 "(IPS237L).


Špecifikácia

 

IPS277L

IPS237L

Veľkosť obrazovky

27 palcov (66,58cm)

23 palcov (58,42cm)

Typ panelu

LED IPS

Rozlišenie

1920 x 1080

Pomer strán

16:9

Jas

250nit

Kontrastný pomer

Mega

Doba odozvy

5ms

Pozorovací uhol

178/178

Funkcie

H/W Calibration Ready, Dual Smart Solution,

Super Energy Saving, 6 Axis Control, Factory Calibration

 

Neprehliadnite: