HP rozšírilo spoluprácu so spoločnosťami Verizon, Vodafone a MTS

Tlačový servis  /  30. 07. 2012, 00:00

Poprední globálni poskytovatelia služieb si vybrali servery HP ProLiant pre bezproblémovú prevádzku a zníženie nákladov

 

Spoločnosť HP oznámila, že traja špičkoví globálni poskytovatelia bezdrôtových a káblových komunikačných služieb – Verizon, Vodafone a Mobile TeleSystems OJSC (MTS) – rozšírili technologickú spoluprácu s HP prostredníctvom dodávky ISS serverov a služieb ich podpory.

 

V rámci tohto nového trojročného kontraktu HP dodá servery HP ProLiant, založené na najnovších procesoroch Intel®, a tak umožní spoločnostiam Verizon, Vodafone a MTS ponúknuť nové služby viac než 490 miliónom ich zákazníkov.

 

Verizon je globálnym lídrom v poskytovaní širokopásmového pripojenia, videa a ďalších bezdrôtových i káblových komunikačných služieb širokému spektru zákazníkov, od domácností, firiem a veľkoobchodníkov, až po veľké štátne inštitúcie a podniky. Vodafone je jedným z najväčších svetových mobilných operátorov, priamo pôsobí vo viac než 30 krajinách a formou partnerstva je prítomný v ďalších viac než 40 krajinách (tzv. partnerské trhy) naprieč piatimi kontinentmi. MTS je najväčším poskytovateľom telekomunikačných služieb v Rusku a v Spoločenstve nezávislých štátov (Commonwealth of Independent States, CIS).

 

Jednou z hlavných úloh IT manažérov v každej organizácii je hľadanie riešení, ktoré umožnia ďalšiu štandardizáciu x86 serverových dátových centier na úrovni jednotlivých skupín a zároveň znížia náklady i celkové výdavky, spojené s prevádzkou serverov.

 

Vďaka úzkej spolupráci HP so spoločnosťami Verizon, Vodafone a MTS bolo možné v rámci novej zmluvy o poskytovaní služieb ľahko skombinovať a zlúčiť existujúce štandardizované produkty do infraštruktúry, spravovanej jedným dodávateľom.

 

Súčasťou služieb HP, poskytovaných spoločnostiam Verizon, Vodafone a MTS, sú tiež riešenia HP konvergovanej infraštruktúry, zahŕňajúce tisíce serverov a kritických systémov, dátové úložiská, či cloudové inovácie. Hlavnými výhodami týchto špičkových technológií sú:

  • Skrátenie času od nákupu produktov po zisk prostredníctvom systémov HP CloudSystem – ucelených integrovaných riešení pre rýchle nasadenie i správu služieb naprieč všetkými súčasnými modelmi poskytovania cloudových technológií. Vďaka HP CloudSystem a podporným programom môžu poskytovatelia služieb nasadiť nové cloudové služby už rádovo v minútach či hodinách a nemusia venovať čas týždňom, alebo dokonca mesiacom ručnej konfigurácie systémov.

  • Zlepšená dostupnosť dátových centier vďaka serverom HP ProLiant Generation 8 (Gen 8) s architektúrou HP ProActive Insight. Tento výkonný hardvér a softvér automatizuje každú časť životného cyklu servera a úplne odstraňuje nutnosť ručnej konfigurácie, ktorá môže viesť k chybám a výpadkom systémov.

  • Lepšia správa serverov prostredníctvom nástroja HP Virtual Connect, ktorý automaticky pripája servery a virtuálne počítače k akejkoľvek LAN či SAN sieti bez rizika chýb, či opakujúcich sa úloh. Vďaka tomu, že sa nevyžadujú rozširujúce sieťové prvky ani licencie, HP Virtual Connect znižuje zložitosť siete, ako aj IT náklady.

  • Vyššia efektivita prevádzky vďaka systémom HP 3PAR Storage, ktoré podporujú aj tzv. „multiple tenants“ prostredia, umožňujúce prevádzku viacerých zákazníkov (navzájom oddelených) v rámci jednej fyzickej infraštruktúry a masívnu konsolidáciu dát do jediného dátového poľa; zabezpečuje to automatické poskytovanie dát v rámci virtuálnych, cloudových a IT-as-a-Service (IT ako služba) prostredí.

  • Zvýšený výkon, dosiahnutý servermi HP ProLiant DL980 G7, založenými na architektúre HP PREMA. Tieto servery pokrývajú najnáročnejšie dátové úlohy, odstraňujú úzke hrdlá systémov, uvoľňujú operačnú pamäť a zlepšujú diagnostiku IT prevádzky.

 

Ďalšie zaujímavosti sú k dispozícii na webových stránkach HP serverov.

 

 

Neprehliadnite: