Invex 2003 očami študenta

Ivan Čornanič  /  13. 10. 2003, 00:00

Na výstavisku v Brne sa už po 13. krát konala výstava informačných technológií Invex. Ako správny záujemca o IT som tam nemohol chýbať, no na moju chybu som tam bol v posledný deň konania výstavy. Na podiv prišlo v posledný deň konania veľké množstvo ľudí.

Výstava informačných technológií Invex 2003 v Brne sa konala od 6.10.2003 do 10.10.2003.

Stretol som dosť veľa Slovákov, ktorí si to tiež nenechali újsť. Hneď prvá vec, ktorá sa mi nepáčila po príchode pred vstupnú bránu bolo strašne veľa ľudí. Rozloha výstaviska je veľká, no pavilóny sú od seba vzdialené dosť ďaleko, takže táto výstava je pre fyzicky zdatnejších jedincov. Mňa s kamarátom dosť výrazne pobolievali vo večerných hodinách nohy a samozrejme sa mi podarilo z dôvodu únavy zaspať vo vlaku. No vrátme sa späť.

Invex - vstupná brána
Vstup na výstavisko. Takto vyzeral tesne pred zatvorením.

Organizácia Invexu bola dobrá. Okolie pavilónov bolo plné množstvom stánkov s občerstvením a nechýbali ani miesta na odpočinok. Bola posilnená i MHD v Brne v smere na Výstavište, v ktorej nechýbal ani revizór s ktorým sme sa mali tu česť stretnúť, no v dobrom slova zmysle. Ale späť k výstave.

Na výstave som videl množstvo známych firiem od Microsoft, Canon, HP, IBM po menej známe firmy. Väčšina firiem sa venovala softvérovému odvetviu. Microsoft prezentoval svoje hry ako Microsoft Fly Simulator 2004, Age of Nature a iné.


Pavilón Z.



Majstrovstvá ČR v počítačových hrách.

Pavilón Z bol venovaný čisto hrám. Nechýbali tam stánky ako Gamestar a iné. Bolo tam prezentovaných množstvo hier. Mne osobne sa najviac páčila hra Commandos 3. V pavilóne sa konali súťaže v hraní hier ako Unreal, Counter Strike, QArena a nechýbali ani súťaže v hraní hier na mobilných telefónoch. Veľké stánky mali T-Mobile a Eurotel, ktoré si viedli svoj vlastný program s rôznymi súťažami. V každom pavilóne bol minimálne jeden stánok, ktorý sa venoval predaju kníh. Počas výstavy bola dokanca 10 až 20% zľava.


Pohľad na pavilón Z.

Mne osobne sa najviac páčil pavilón V, kde sa venovalo antivírusovej bezpečnosti, kde nechýbala spoločnosti ako ESET a GRISOFT a samotnej bezpečnosti ako takej. S kamarátom sme opustili dvere výstavy okolo 14:00 a pri odchode sme obdržali časopisy ako Mobility a Computer aj CD prílohami samozrejme staršieho vydania. Nakoniec konštatujem, že Invex 2003 bol v celku fajn a plánujem ho navštíviť aj v budúcnosti.

Tu sú oficiálne stránky, ktoré odporúčam navštíviť:
www.invex.cz - oficiálna stránka výstavy Invex
www.brno.cz - oficiálna stránka mesta Brno, informácie o MHD v meste, online webkamera a iné ...
www.vlaky.sk - podrobný popis spojenia podľa zadaných kritérií

Neprehliadnite: