SmartTVbox: 1000 záujemcov za prvý mesiac

Tlačový servis  /  25. 07. 2012, 00:00

Začiatkom júna ANTIK prvýkrát informoval o bezplatnej IPTV, ktorú pripravuje spustiť na území SR, ako reakciu na spoplatnenie služieb spoločností Skylink a CSlink. Môžu ju využívať domácnosti kdekoľvek na Slovensku, pričom stačí mať internet od ľubovoľného operátora. Záujem o digitálnu káblovku narastá, do dnešného dňa sa zaregistrovalo na odber SmartTVboxu viac ako 1000 Slovákov.

 

 

Mesiac po zverejnení projektu bezplatnej digitálnej televízie, prekročil počet Slovákov, ktorí majú záujem o SmartTVbox číslo 1000. SmartTVbox je malé elektronické zariadenie, ktoré si zákazníci pripoja na bežný domáci internet s priemernou rýchlosťou 2 Mbit/s a televízny prijímač. Umožní im sledovanie televízie ako boli doteraz zvyknutí napríklad pri satelitnom príjme. Zakúpenie zariadenia je nevyhnutné na sledovanie novej IPTV, ktorej komerčný pilot spustí ANTIK ešte v júli. Novinkou bude, že prinesie digitálnu televíziu kdekoľvek na Slovensku, teda aj tým zákazníkom, ktorí nemajú optiku a využívajú WiFi alebo káblové pripojenie od ľubovoľného poskytovateľa internetu.

 

Slováci, ktorí si chcú rezervovať SmartTVbox teraz, môžu tak urobiť na jeho web stránke www.smarttvbox.sk. Do dnešného dňa evidujeme viac ako 1000 záujemcov, čo značí, že ľudia majú o bezplatnú IPTV naozaj záujem, informuje Vlastimil Lakatoš, manažér IPTV spoločnosti ANTIK Telecom. SmartTVbox spraví z bežného televízorainteligentnú TV, ktorá bude mať manuálnu voľbu kvality obrazového streamu a v prvej fáze prinesie 20-dňový archív najobľúbenejších programov, programového sprievodcu na 14 dní a internetový prehliadač kdekoľvek na Slovensku, dodáva Lakatoš.

 

V ďalšej verzii umožní SmartTVbox sledovanie HD programov, nahrávanie (PVR), zastavenie a pretočenie obrazu aj živého vysielania, využívanie mediaportálu, DLNA a video na požiadanie. Okrem toho prinesie aj TV Anywhere, vďaka ktorej budú môcť zákazníci sledovať vybrané programy na TV, smartfóne či tablete.

Neprehliadnite: