Sharp PN-E802 – obrovský 80-palcový profesionálny LCD monitor s energeticky úsporným plným LED podsvietením je ľahký, tenký a štýlový

Tlačový servis  /  19. 07. 2012, 00:00

Najnovší model pôsobivého radu profesionálnych monitorov spoločnosti Sharp ponúka obrovskú 80-palcovú obrazovku a pôsobivú kombináciu vysokej kvality obrazu, moderného dizajnu a univerzálnosti. Vďaka bielemu plnému LED podsvieteniu skombinovanému s plným HD rozlíšením ponúka brilantné farby a výrazne zníženú spotrebu energie v porovnaní s inými displejmi tejto veľkosti. Navzdory svojej nízkej hmotnosti len 79 kilogramov a tenkému štýlovému dizajnu je monitor špeciálne navrhnutý pre náročné podmienky vyžadované v profesionálnom prostredí.

 

 

PN-E 802 stanovuje nové štandardy pre vnútorné e-signage aplikácie. Zvláštnym lákadlom tohto všestranného monitora je nielen jeho veľká obrazovka, kvalita obrazu a výkon, ale najmä tiež extrémne nízka spotreba energie. PN-E802 bol navrhnutý na non-stop 24/7 prevádzku a na udržanie nákladov na elektrickú energiu v rozumných medziach aj pri takom dlhom prevádzkovom čase ho Sharp vybavil displejom s vysokoúčinným plným LED podsvietením (tzv. full array). Toto podsvietenie využíva na rovnomerné rozloženie svetla a výnimočný jas stovky čisto bielych LED diód umiestnených priamo za LCD displejom. Zároveň tento systém zaisťuje, že spotreba energie je znížená na najnižšiu možnú úroveň.

Profesionálne monitory majú výnimočnú kvalitu obrazu zásluhou množstva vylepšení, konkrétne vďaka UV2A technológii spoločnosti Sharp použitej v samotnom LCD paneli. Táto technológia využíva výrobný proces, pri ktorom tekuté kryštály v LCD paneli zarovnané pomocou UV žiarenia. Presné zarovnanie molekúl v danom smere je rozhodujúce pre vysoký dynamický kontrast a zvýšenú svetelnosť. Zvýšenie kontrastu a vyššia svetelnosť majú za výsledok veľmi vysokú kvalitu obrazu, ktorý tak pôsobí mimoriadne realisticky.

PN-E802 je úžasne ľahký a tenký len 12,3 centimetrato spôsobuje, že monitor pripevnený na stenu pôsobí veľmi decentne. So svojím plochým dizajnom sa perfektne hodí nielen do kancelárií a konferenčných miestností, ale poskytuje aj atraktívne možnosti na zobrazovanie informácií, reklamy a najrôznejšieho video obsahu v obchodoch a na verejných miestach.

Navzdory svojmu robustnému a odolnému dizajnu pre čo najdlhšiu životnosť váži monitor len 79 kilogramov a môže byť využitý buď na šírku, alebo na výšku. Monitor je teda možné použiť v širokej škále rôznych inštalácií.

PN-E802 môže byť na požiadanie vybavený obrazovkou z bezpečnostného skla, čo je výhodné najmä pre inštalácie vo verejných priestoroch, napríklad v nákupných centrách.

PN-E802 bude k dispozícii od júla 2012.

Neprehliadnite: