Riešenie HP rozšírilo výpočtové možnosti spoločnosti Red Bull Technology

Tlačový servis  /  19. 07. 2012, 00:00

Nasadenie HP 3PAR Storage zabezpečuje nepretržitú dostupnosť kľúčových dát a zvýšenie výpočtového výkonu

 

 

Spoločnosť HP oznámila, že firma Red Bull Technology, ktorá navrhuje, vyvíja a vytvára konštrukcie závodných automobilov stajne Red Bull Racing vo Formule 1 (F1), podstatne zvýšila výpočtový výkon a kapacitu svojej IT infraštruktúry vďaka nasadeniu dátového úložiska HP 3PAR Storage.

 

Riešenie HP 3PAR umožňuje spoločnosti Red Bull Technology rýchlejšie reagovať na zvyšujúce sa technologické nároky stajne Red Bull Racing a neustály tlak na inovácie vozidiel, pretekajúcich na okruhu F1.

 

Vývojári Red Bull Technology spolupracovali s OCSL, popredným implementátorom HP technológií, oceneným certifikátom „HP 2012 Gold Converged Infrastructure Specialist“, aby spoločne vytvorili flexibilné a vysoko škálovateľné riešenie s rozšírenou úložnou kapacitou a výkonom, ktoré by zároveň dokázalo odstrániť úzke hrdlá celej IT infraštruktúry, spomaľujúce chod používaných aplikácií.

 

Potrebujeme prijímať rýchle a úplne konkrétne rozhodnutia, preto sme hľadali škálovateľnú a vysokovýkonnú platformu na ukladanie dát a podporu našich pokročilých IT aplikácií,“ povedal Mat Cadieux, IT riaditeľ v spoločnosti Red Bull Technology. „Nové dátové úložisko HP umožňuje nášmu vývojovému tímu vyťažiť maximum z kľúčových návrhov, výroby a podporných aplikácií, čo je nevyhnutné pre ďalšie zvyšovanie výkonu automobilov stajne Red Bull Racing. Riešenie HP 3PAR Storage navyše ponúka nadčasové technológie, vďaka ktorým budeme môcť škálovať virtualizované desktopové pracoviská a náročné simulácie aj v priebehu ďalších dvoch rokov. Technologická kvalita HP a súvisiaca podpora zaisťujú skvelú spoluprácu.”

 

Štruktúrované dáta spoločnosti Red Bull Technology sú teraz uložené v systéme HP 3PAR a trvale prístupné pre pokročilé analýzy, potrebné pre ďalšie konštrukčné návrhy s ohľadom na najnovšie závodné stratégie. Viacvrstvové dátové úložiská HP zaručujú, že najaktívnejšie dáta sú vždy bleskovo prístupné, zatiaľ čo softvér HP 3PAR Adaptive Optimization – vysoko autonómne riešenie, zabezpečujúce „komunikáciu“ medzi jednotlivými vrstvami dátových úložisk – zvyšuje pružnosť systému a minimalizuje možné riziká.

 

Dvojnásobne redundantné úložné systémy HP 3PAR F400, umiestnené v dvoch dátových centrách spoločnosti Red Bull Technology, zaisťujú zrkadlenie dát v rámci celej IT infraštruktúry pre možnosť okamžitej a komplexnej obnovy v prípade havárie. O ďalšie zvýšenie zabezpečenia celého systému sa stará softvér HP 3PAR GeoCluster, ktorý zjednodušuje a automatizuje proces obnovy dát v prípade havárie prostredníctvom automatického failoveru(1) medzi primárnymi a záložnými systémami pre zaistenie neprerušenej prevádzky. O off-site zálohovanie na pásky a rýchle obnovenie aplikácií sa stará softvér HP 3PAR Virtual Copy, ktorý priebežne zhotovuje tzv. snapshoty.(2)

 

Vývojový tím spoločnosti Red Bull Technology má k dispozícii tiež softvér HP 3PAR Thin Provisioning, ktorý monitoruje úložnú kapacitu a podľa aktuálneho využitia pomáha s jej prípadným rozšírením. Nutnosť zložitej a zdĺhavej ručnej konfigurácie minimalizujú automatizačné nástroje a centralizovaná správa. Prostredie pre ukladanie dát je tak flexibilné a škálovateľné a IT tím môže ľahko meniť či rozšíriť jeho využitie bez toho, aby bola akokoľvek obmedzená prevádzka ostatných IT systémov.

 

Dátové úložisko HP uľahčí spoločnosti Red Bull Technology strategické rozhodnutia a zabezpečí ochranu i prístup ku kľúčovým dátam,“ povedal Warren Duke, riaditeľ HP Storage UK. „Navyše, spoľahlivo uchová všetky návrhy súčasného či budúceho dizajnu automobilov F1, dáta o výrobných činnostiach a podstatne zníži celkové náklady, spojené s ukladaním dát.“

 

  1. Failover je manuálny alebo automatický proces, ktorý zabezpečuje, aby v prípade havárie jedného „uzla“ (sieť, server, storage, …) prevzal jeho úplnú činnosť iný, tzv. redundantný uzol.

  2. Snapshot, alebo snímka systému, je kópiou dát k určitému času (Point-in-time-copy). Dátové úložiská podporujúce snapshoty majú schopnosť zaznamenať stav pamäťového zariadenia v danom okamihu a tento stav môžu následne využiť pre rýchlejšiu obnovu dát.

 

Neprehliadnite: