Microsoft uvádza na český a slovenský trh platformu Windows Mobile

Tlačový servis  /  10. 10. 2003, 00:00

Microsoft oznámil oficiálne uvedenie platformy Windows Mobile na český a slovenský trh. Zároveň oznámil uvedenie nového operačného systému Microsoft Windows Mobile 2003 pre Pocket PC. Nová obchodná značka Windows Mobile zastrešuje mobilné zariadenia Smartphone, Pocket PC a Pocket PC Phone Edition. Windows Mobile umožní zákazníkom lepšie sa orientovať v rade softvérových produktov pre mobilné zariadenia.

Viac informácií nájdete na http://www.microsoft.com/cze/WindowsMobile/. Na tejto stránke je k dispozícii aj odkaz na Windows Mobile komunity, ktoré zákazníkom pomáhajú nadviazať komunikáciu s ostatnými používateľmi mobilných zariadení.

Platformu Microsoft Windows Mobile si pre svoje produkty zvolila napríklad spoločnosť Motorola, ktorá predstavila Smartphone MPx200. Microsoft Windows Mobile v súčasnosti v Českej republike využíva tiež komunikátor od spoločnosti T-Mobile – MDA II. Podľa štúdie firmy IDC je platforma Windows Mobile spoločnosti Microsoft najpoužívanejšou platformou v oblasti vreckových počítačov v Českej republike.

„Naši zákazníci oceňujú použitie operačného systému Microsoft Windows v mobilných zariadeniach v zmysle známej vysoko hodnotenej značky, ako aj v zmysle operačného systému,“ povedal Vojtěch Foukal, Business Development Manager, Microsoft ČR a SR. „Používatelia vnímajú operačný systém Microsoft Windows ako osvedčenú platformu. Vďaka tomu sa Microsoft Windows Mobile stáva značkou, ktorá výrobcom a mobilným operátorom umožňuje odlíšiť ich mobilné zariadenie využívajúce tento operačný systém od ostatných zariadení na trhu.“

Produkty s označením Microsoft Windows Mobile prinesú zákazníkom i výrobcom mobilných zariadení nasledujúce výhody:

· Dôverne známe prostredie. Zákazníci si spoja prostredie Microsoft Windows Mobile s dôverne známym prostredím operačného systému Windows.
· Všetko v jednom. Microsoft vyvinul Windows Mobile tak, aby používateľom pomohol maximálne zjednodušiť život a prácu s jednotlivými zariadeniami, navrhnutými presne podľa želaní a individuálnych potrieb zákazníkov.
· Možnosť byť stále v kontakte. Vďaka Microsoft Windows Mobile môžu zákazníci stále komunikovať s výkonnými a osvedčenými aplikáciami.
· Osobná produktivita. Využitím Microsoft Outlook, Internet Explorer, Windows Media Player a ďalších aplikácií prispôsobených pre vreckové počítače môžu používatelia zvýšiť svoju produktivitu.
· Synchronizácia na cestách. Microsoft Windows Mobile umožní aktualizáciu dôležitých dát pri práci v kancelárii, ako aj na cestách.

Vo chvíli, keď sa hranice medzi mobilnými zariadeniami strácajú, ponúka Microsoft Windows Mobile väčšiu flexibilitu a podporuje ďalší vývoj v oblasti hardvéru a softvéru. Microsoft bude naďalej používať termíny Pocket PC, Pocket PC Phone Edition a Smartphone pre označenie jednotlivých typov zariadení a značku Microsoft Windows Mobile pre označenie operačného systému, ktorý tieto zariadenia používajú. Napríklad z „Pocket PC software“ sa stáva „Microsoft Windows Mobile software pre Pocket PC“ a zo „Smartphone software“ je „Microsoft Windows Mobile software pre Smartphone“. Softvér pre mobilné zariadenia sa tak jednoducho stáva operačným systémom Microsoft Windows Mobile.

O Smartphone Motorola MPx200
Vďaka vysokému výkonu mobilných telefónov Motorola a sile operačného systému Microsoft Windows Mobile poskytuje nová Motorola skvelú platformu pre komunikáciu, robustné multimédiá, webový prehliadač a hry. Nová Motorola MPx200 dovoľuje zákazníkom riadiť ich osobné informácie a synchronizovať ich email, kalendár a kontakty s aplikáciou Microsoft Outlook buď spojením s PC alebo prostredníctvom bezdrôtovej synchronizácie s Microsoft Exchange Serverom.
S pamäťovou kartou rozšíriteľnou až na jeden gigabyte, ponúka Motorola MPx200 rad možností. Zákazníci môžu pomocou aplikácie Pocket Internet Explorer surfovať na Internete, sťahovať a počúvať digitálnu hudbu a vďaka aplikácii Microsoft Windows Media Player sledovať videoklipy. Aplikácie a softvér je možné na mobilný telefón inštalovať buď bezdrôtovo, alebo z PC cez USB port.

O zariadení T-Mobile MDA II
Dokonalý design, najnovšia technológia. MDA II prináša možnosť využívať výhody mobilnej hlasovej a dátovej komunikácie prostredníctvom jediného prístroja. Používateľom tak umožňuje vykonávať všetky štandardné operácie ako na kancelárskom PC. Obsahuje kancelárske nástroje (napr. Word, Excel), ako aj nástroje pre on-line komunikáciu cez Internet (webový prehliadač, e-mailový klient) a tiež nástroje pre zábavu (hry, nahrávanie videa a pod.) – všetko samozrejme v českom jazyku s možnosťou prepnúť sa do angličtiny. Ďalšie aplikácie je možné jednoducho doinštalovať. Okrem osvedčených funkcií T-Mobile MDA (uvedeného na trh pred rokom) ponúka T-Mobile MDA II veľa ďalších funkcií, spĺňajúcich vysoké nároky na mobilnú kanceláriu.

O spoločnosti Motorola
Motorola, Inc. (NYSE:MOT) je popredným svetovým poskytovateľom integrovaných komunikačných riešení a zabudovaných elektronických riešení. Tržby spoločnosti dosiahli v roku 2002 26,7 miliárd dolárov. Viac informácií o spoločnosti Motorola nájdete na internetových stránkach www.motorola.com alebo www.motorola.sk.

O spoločnosti T-Mobile
T-Mobile Czech Republic a.s. je prvým a jediným domácim operátorom v Českej republike, ktorý je členom globálnej telekomunikačnej skupiny. V prieskume Reader‛s Digest European Trusted Brands 2002 T-Mobile zvíťazil v kategórii Najdôveryhodnejší mobilný operátor v ČR. Viac informácií o spoločnosti a službách nájdete na www.t-mobile.cz.

T-Mobile International, jedna zo štyroch strategických divízií koncernu Deutsche Telekom AG, patrí k popredným medzinárodným poskytovateľom služieb mobilnej komunikácie. Dcérske a pridružené spoločnosti Deutsche Telekom poskytujú služby viac než 86 miliónom používateľom mobilných telefónov na celom svete. T-Mobile je prvým transatlantickým mobilným operátorom, ktorý využíva digitálnu bezdrôtovú technológiu štandardu GSM. V septembri 2002 získala skupina T-Mobile prestížne ocenenie World Communication Awards 2002 v kategórii Najlepší mobilný operátor pre Európu, Stredný východ a Afriku. Viac na www.t-mobile.net.

Neprehliadnite: