Spoločnosť EGE prechádza na novú verziu IFS aplikácií 7.5

Tlačový servis  /  11. 07. 2012, 00:00

Spoločnosť EGE, ktorej aktivity sú zamerané predovšetkým na dodávky špeciálnych zariadení pre potreby elektrotechnického priemyslu a energetiky doma aj v zahraničí, sa po ôsmich rokoch používania podnikového softvéru IFS aplikácií rozhodla pre prechod na vyššiu verziu 7.5.

 

 

V roku 2003 sa spoločnosť EGE rozhodla pre náhradu existujúceho ERP systému DIALOG od spoločnosti ALTEC novým moderným informačným systémom. Po náročnom výberovom konaní, na ktorom sa zúčastnili všetci významní dodávatelia ERP v Českej republike, zvíťazila spoločnosť ALTEC s ponukou systému IFS aplikácie. Hlavným dôvodom víťazstva ALTEC-u boli jednak dobré skúsenosti z predchádzajúcej desaťročnej spolupráce, ale aj dobré referencie.

 

Do rutinnej prevádzky bol systém IFS aplikácie uvedený po deväťmesačnej implementácii v januári 2004. Spoločnosť EGE sa stala v ďalších rokoch jedným z najvyspelejších používateľov systému IFS aplikácie v ČR – systém IFS používa v EGE 110 používateľov pri riadení všetkých dôležitých podnikových procesov, akými sú riadenie a plánovanie výroby, technická príprava výroby, riadenie skladov, nákupu, predaja, zákazníckych vzťahov (CRM), účtovníctvo a financie, controlling a správa majetku.

Jednou z najvýznamnejších výhod, ktoré rozhodli o prechode na novú verziu, je nové používateľské rozhranie verzie 7.5 – IFS Enterprise Explorer. Prináša používateľom podstatne vyšší komfort, jednoduché a intuitívne ovládanie. Nový systém bude vďaka svojej modernej technológii taktiež ľahšie prispôsobiteľný individuálnym nárokom používateľov a bude možné jednoducho a s menšími nákladmi realizovať jeho integráciu s ďalšími softvérovými produktmi v podniku – napr. s CAD aplikáciami,“ hovorí Stanislav Jirouch, riaditeľ pre techniku a rozvoj EGE.

Hlavnými kladmi nasadeného riešenia sú pre zákazníka robustnosť systému, škálovateľnosť, vysoká miera spoľahlivosti, dobrá podpora dodávateľa a možnosť riešenie pružne upravovať podľa vlastných potrieb.

Spustenie novej verzie plánujeme na začiatok roku 2013, už dnes však zvažujeme intenzívnejšie využívanie ďalších doteraz nevyužívaných alebo len čiastočne využívaných modulov systému IFS aplikácie. Jedná sa napr. o modul Riadenie údržby, Projektové riadenie a moduly určené pre podporu manažérskych rozhodnutí,“ dodáva Stanislav Jirouch.

 

Neprehliadnite: