Mobilná, sociálna, vizuálna a virtuálna: Cisco predstavilo ďalšie možnosti kolaborácie v post-PC ére

Tlačový servis  /  10. 07. 2012, 00:00

Pracovné prostredie budúcnosti sa neobmedzuje na konkrétnu platformu, zariadenie alebo internetový prehliadač – a poskytuje väčšiu flexibilitu dnešným mobilným zamestnancom.

 

 

Spoločnosť Cisco oznámila nové riešenia, ktoré uľahčujú ľuďom spoluprácu kdekoľvek, kedykoľvek a prostredníctvom ľubovoľného zariadenia. Tieto riešenia nasledujú IT trendy, týkajúce sa konceptu “prines si svoje zariadenie do práce” (Bring Your Own Device - BYOD) a sú zamerané na zjednotenie komunikácie, novú generáciu online stretnutí, ako aj na sociálnu kolaboráciu.

Komunikácia a kolaborácia medzi tímami a spoločnosťami predstavuje v dnešnej dobe kľúč k úspechu. Zamestnanci vyžadujú od zamestnávateľov riešenia pre mobilitu a spoluprácu a spoločnosti sa snažia nájsť efektívne spôsoby, ako tieto technológie poskytovať. S príchodom leta je mobilita pre zamestnancov ešte dôležitejšia. Najnovšie riešenia v oblasti komunikácie a kolaborácie umožňujú ľudom ostať v spojení, zúčastňovať sa stretnutí, robiť dôležité rozhodnutia bez oneskorenia, a to všetko pri zachovaní flexibility a možnosti pracovať kdekoľvek a prostredníctvom viacerých zariadení,“ hovorí Marcel Rebroš, generálny riaditeľ Cisco Slovensko.

Cisco Unified Communications (UC) 9.0

Cisco Unified Communications zahŕňa v sebe správu všetkých kolaboračných koncových bodov, vrátane videa. Služba v najnovšej verzii umožňuje pripojenie bodov tretích strán do prostredia Cisco UC, rozširuje funkčnosť UC na mobilné telefóny a umožňuje vytáčať aj pomocou e-mailu.

  • Nová funkcia Extend and Connect pre systém Cisco Unified Communications Manager pracuje so službou Cisco Jabber™ a umožňuje využitie telefónov tretích strán – vrátane verejných telefónov v hoteloch, na letiskách alebo v konferenčných centrách v prostredí Cisco UC.

Vďaka Extend and Connect stačí zadať preferované telefónne číslo do klienta služby Jabber, ktorý je spustený na Windows PC a o zvyšok sa postará Cisco Unified Communications Manager. Systém bude viesť všetky hovory priamo cez zadané telefónne číslo. Vďaka tomu môžu pracovníci používať akýkoľvek telefón – starý alebo nový, digitálny, analógový alebo IP – a k dispozícii budú mať funkcionalitu kompletne vybaveného podnikového telefónu. Môžu tak využívať všetky komunikačné služby, ktoré majú dostupné v kancelárii, ako je prezencia, instantná komunikácia alebo click-to-call.

  • Funkcia Extend and Connect ďalej poskytuje akémukoľvek mobilnému telefónu prístup k vlastnostiam stolových telefónov – bez nutnosti použitia smartfónu, mobilného dátového programu alebo samostatnej aplikácie. Podnikové funkcie ako zjednotená schránka, čakanie správ, spätné volanie, konferenčný hovor a priame vytáčanie sú teraz dostupné cez nové systémové rozhranie, ktoré prepája Cisco Unified Communications Manager s poskytovateľom používateľových mobilných služieb. Toto prepojenie zabezpečuje transparentnosť, prístupnosť a poskytuje kontrolu aj mimo pracovnej kancelárie.

  • Riešenie Cisco UC vo verzii 9.0 taktiež podporuje novú generáciu funkcie “volanie cez email”, známu aj pod označením „Uniform Resource Identifier“ (URI). Funkcia umožňuje používateľom volať po zadaní e-mailovej adresy kontaktu, namiesto bežného vytáčania telefónneho čísla. Cisco UC vo verzii 9.0 je určený pre zastarané ako aj pre budúce URI systémy a opäť uľahčí používanie video technológii typu TelePresence.


 

  • Dostupnosť: Služba Cisco UC vo verzii 9.0 by mala byť globálne dostupná v Q3 2012. Nová funkcia Extend and Connect vyžaduje okrem služby Cisco UC 9.0 aj Cisco Jabber 9.1, ktorý by mal byť dostupný počas Q4 2012.

Pre ďalšie informácie o službe Cisco Unified Communications 9.0 navštívte stránku: http://www.cisco.com/en/US/products/ps10691/Products_Sub_Category_Home.html

Nová generácia služby Cisco WebEx Meetings

Nová generácia služby Cisco WebEx Meetings umožňuje zamestnancom jednoducho spolupracovať priamo cez webové aplikácie, ktoré využívajú každý deň.

Rozšírená služba Cisco WebEx Meetings Spaces umožňuje používateľom spravovať kompletný priebeh stretnutí, vrátane prípravy, vedenia a sledovania samotného stretnutia. Služba poskytuje jednoduchý prístup a možnosti kolaborácie v rámci súborov a prezentácii, ktoré sú uložené v cloude. Používatelia majú k súborom prístup z počítača alebo mobilného zariadenia v reálnom čase, vďaka čomu môžu kedykoľvek plánovať stretnutia a zdieľať agendy, poznámky, nahrávky a ďalšie informácie.

Sociálna kolaborácia

Sociálna kolaborácia prináša sociálne vlastnosti známe zo sveta spotrebiteľov do zariadení a aplikácii – vrátane emailu a biznis aplikácii – ktoré pracovníci používajú najčastejšie.

Riešenie Cisco WebEx® Social pomáha zamestnancom zdieľať vedomosti, vyhľadávať odborníkov a informácie a zostavovať efektívne virtuálne pracovné tímy. WebEx Social zjednocuje sociálny aspekt s v reálnom čase vykonávanými kolaboračnými riešeniami – ako je video, hlasová a instantná komunikácia, prezencia a webové konferencie – do jedného, integrovaného celku. S vydaním aktuálnej verzie služby WebEx Social, spoločnosť Cisco predstavuje nové možnosti videokonferencie cez webový prehliadač. Používatelia si môžu vychutnať videokonferenciu v HD rozlíšení bez nutnosti využívania samostatnej aplikácie.


 

Neprehliadnite: