Sharp oznamuje globálne titulárne sponzorstvo popredného profesionálneho cyklistického tímu

Tlačový servis  /  27. 06. 2012, 00:00

Sharp Electronics Europe podpísal sponzorskú zmluvu s jedným z najlepších svetových profesionálnych cyklistických tímov Garmin, a ako popredný svetový poskytovateľ technológií pokračuje v posilňovaní pozície značky Sharp na európskej scéne. Tím, vlastnený a riadený spoločnosťou Slipstream Sport, bude niesť meno Garmin Sharp už na tohtoročnej Tour de France, ktorá štartuje 30. júna 2012.

 

 

V roku, keď Sharp oslavuje 100 rokov vytvárania unikátnych technológií a produktov, ktoré prinášajú skutočný prospech spoločnosti, s potešením oznamujeme, že sme sa stali titulárnym spolusponzorom a technologickým partnerom špičkového tímu v jednom z najkrajších a najeurópskejších športov,“ povedal Paul Molyneux, výkonný riaditeľ Sharp Europe. „Sharp sa v súčasnosti výrazne zameriava na rozvoj svojej značky ako na globálnej úrovni, tak tu v Európe, a to nám dáva príležitosť prezentovať sa pred dôležitým novým publikom na všetkých našich kľúčových trhoch. Sharp je verný svojim pôvodným ideálom rýdzosti a kreativity, a Slipstream so svojím jasným záväzkom k etickým inováciám k tomu perfektne pasuje.“

Partnerstvo je súčasťou globálnych krokov spoločnosti Sharp vedúcich k posilňovaniu prítomnosti na trhoch mimo jej tradičnej bašty v Japonsku, a to najmä v Európe, ktorá predstavuje takmer tretinu v obchodných aktivitách korporácie. Spoločnosť začala novú jednotnú brandingovú komunikáciu v celej Európe v rámci sloganu „This is Why“ pri príležitosti UEFA EURO 2012, kde je Sharp Eurotop sponzorom. Novým cyklistickým sponzorstvom pokračujú oslavy stého výročia značky na svetovej scéne, ale zároveň ponúka Sharpu v Európe príležitosť, ako rozvíjať kľúčové teritóriá a nové obchodné oblasti, kde jeho technologické a výrobné sily môžu priniesť reálny úžitok. Nadväzuje aj na európske prepojenie Sharpu s cyklistikou, ktoré začalo prostredníctvom sponzoringu popredného britského tímu Rapha-Condor-Sharp a pretekov Tour of Britain.

Rýchle rastúci spotrebiteľský trh so zdravím a wellness produktmi ponúka obrovský potenciál pre Sharp a s týmto tímom a zapojenými partnermi máme prvotriednu platformu pre vývoj skutočne užitočných technológií vo vysokošpecializovanom, na výkon zameranom prostredí,“ hovorí Herman Karabetyan, viceprezident pre marketing spoločnosti Sharp Europe. „Cyklistika dokonale ukazuje prepojenie technológií a ľudského úsilia, a to spôsobom, ktorý hlboko rezonuje s hlavnými princípmi spoločnosti Sharp a to je prinášanie technológii na základe ľudských požiadaviek a potrieb. Je to pre nás výzva, využiť nové aj existujúce technológie Sharpu pre to, aby táto úžasná skupina športovcov mohla rýchlejšie jazdiť, lepšie sa regenerovať a úspešne pokračovať v ich inšpiratívnej ceste na úplný vrchol v ich športe, pri snahe vytvárať nové produkty, ktoré pomáhajú ľuďom žiť zdravšie a príjemnejším spôsobom. S deviatimi európskymi národnosťami zastúpenými v tíme a pretekárskym programom na viac než 225 dní v 14 rôznych európskych krajinách je to skutočne celoeurópska platforma, v rámci ktorej môžeme reálne demonštrovať záväzok Sharpu pochopiť a uspokojiť konkrétne potreby Európanov.“

Od založenia svojho profesionálneho tímu UCI v roku 2007 sa Slipstream pevne držal svojej idey pretekať nekompromisne, ale predovšetkým vždy podľa pravidiel. Preto predstavil ako prvý tím plne transparentný antidopingový program a svoje súčasné veľké úspechy môže pripísať vývoju a cielenému využívaniu najmodernejších technológií, náročnému tréningu a jedálnemu lístku. V roku 2011 zažil tím doposiaľ svoj najúspešnejší rok, vrátane 4 etapových víťazstiev, 7 dní v žltom trikote a celkového tímového víťazstva na Tour de France. Rok 2012 sa vyvíja ešte lepšie, vďaka prvému celkovému víťazstvu pre tím v najdôležitejších pretekoch, keď Ryder Hesjedal zvíťazil celkovo na Giro d'Italia.

Okrem spolupráce s tímom na nových technológiách vybaví Sharp aj tím svojimi špičkovými AQUOS LCD monitormi, audio produktmi, solárnymi panelmi, systémami na čistenie vzduchu, mikrovlnnými rúrami s možnosťou varenia v pare, chladničkami a multifunkčnými tlačiarňami.

Sharp zdieľa naše zaujatie pre tie najlepšie a najnovšie technológie,“ hovorí Jonathan Vaughters, generálny riaditeľ Slipstream Sport. „Sme nesmierne radi, že budeme spoločne vyvíjať technológie, ktoré pomôžu našim jazdcom byť v tom, čo robia každý deň, ešte lepší. Práca s tímom zaisťuje Sharpu prístup k jedným z najlepších športovcov na svete s cieľom vývoja produktov pre budúcnosť."

Neprehliadnite: