Budúcnosť flexibilného ukladania dát: nový Verbatim Store 'n' Go Universal Storage Module (USM) prenosný pevný disk

Tlačový servis  /  26. 06. 2012, 00:00

Verbatim predstavuje prvý Store 'n' Go USM (Universal Storage Module) prenosný pevný disk, celkom flexibilné a upgradovateľné úložné riešenie. Nový Store 'n' Go USM je možné pripojiť pomocou rôznych externých rozhraní, máte na výber USB 3.0, FireWire alebo Thunderbolt, alebo interne pomocou rozhrania SATA. Nový pevný disk USM sa dodáva s priloženým USB 3.0 USM káblom a je teraz k dispozícii v maloobchodných predajniach za ceny 99 € (500 GB) a 139 € (1 TB).


• USM – Universal Storage Module, nový štandard založený na SATA pevných diskoch


• Úložná kapacita 500 GB a 1 TB


• Balenie obsahuje predinštalovaný softvér (zálohovací softvér, softvér Green Button na úsporu energie, formátovací softvér)


• USB 3.0 kábel je súčasťou balenia. FireWire800 USM kábel, eSATA USM kábel a adaptér Thunderbolt USM sú k dispozícii samostatne


• FAT-32 predformátovaný, okamžite pripravený na použitie pre PC i Mac


Verbatim USM prenosný pevný disk Store 'n' Go poskytuje užívateľovi maximálnu flexibilitu. Pri použití ako pevný disk pripojený k PC môže byť USM pripojený rovnakým spôsobom ako všetky štandardné externé USB pevné disky pomocou priloženého USB 3.0 kábla. Voliteľne sú k dispozícii aj FireWire800, eSATA a Thunderbolt, čo umožňuje užívateľovi vybrať si medzi rôznymi typmi počítačových rozhraní.


Bezkáblové riešenie pre spotrebnú elektroniku


Veľkou výhodou USM pevného disku je, že sa dá pripojiť k prístroju priamo vybavenému USM slotom.


USM je prvá štandardizovaná špecifikácia definujúca sloty, aby úplne akceptovali napájané externé pamäťové zariadenia medzi produktmi spotrebnej elektroniky. Moduly, sloty a rozhrania navrhnuté v súlade so špecifikáciou SATA USM umožnia spotrebiteľom bezprostredný prístup k ich hudbe, filmom, fotografiám a ďalšiemu obsahu z rôznych spotrebiteľských elektronických výrobkov, a bezproblémovo preniesť obsah medzi zariadeniami bez pomoci ďalšej energie alebo káblov.


„Špecifikácia SATA Universal Storage modul (USM) pre aplikácie na prenosné ukladanie dát bola vyvinutá neziskovým priemyselným konzorciom Serial ATA International Organization (SATA-IO), v spolupráci s takmer 200 poprednými technologickými spoločnosťami“, vysvetľuje Peter de Waal, produktový marketingový manažér spoločnosti Verbatim pre pevné


disky. „Tento štandard umožňuje vývojárom zabudovať USM sloty do televízorov, herných konzol, set-top boxov, počítačov, dokovacích staníc a ďalších produktov spotrebnej elektroniky tak, aby akceptovali napájané bezkáblové úložné moduly s integrovaným napájaným SATA rozhraním na rozšírenie úložnej kapacity.“


Výrobky vybavené USM slotom už ponúka množstvo rôznych výrobcov, ako sú napríklad Seagate a Lenovo, ešte viac značiek a produktov príde na trh v rokoch 2012 a 2013.


„V budúcnosti uvidíme stále viac výrobcov spotrebnej elektroniky, ktorých produkty budú obsahovať USM sloty, a tým budú spoluvytvárať nový štandard pre dátové médiá,“ dodáva Peter de Waal.


Video: Verbatim Store 'n' Go USM Portable Hard Drive


Produktový list:


Verbatim USM Product-Flyer

Neprehliadnite: