Piano získalo skúseného manažéra z Británie, posilňuje aj slovenské aktivity

Tlačový servis  /  19. 06. 2012, 00:00

Predsedom predstavenstva Piano Media sa stal Petri Allas, Rado Baťo bude zodpovedný za rozvoj firmy na Slovensku

 

Novým predsedom predstavenstva Piano Media sa stal Petri Allas, bývalý partner spoločnosti McKinsey a riaditeľ pre korporátnu stratégiu British Telecomu. Spoločnosť tak získala výraznú posilu v snahe posilniť svoju pozíciu ako lídra v oblasti platobných systémov pre online predplatné v zahraničí.

Piano zároveň zvyšuje dôraz aj na aktivity na Slovensku. Rozvoj podnikania na domácom mediálnom trhu bude mať v rámci novo vytvorenej pozície country manažéra pre Slovensko na starosti Rado Baťo, bývalý novinár a neskôr hovorca premiérky Ivety Radičovej.

Petri Allas, fínsky občan žijúci v Londýne, od konca 80. rokov pracoval s viacerými inštitucionálnymi investormi a má konzultačné skúsenosti s významnými medzinárodnými firmami v oblasti médií, internetových služieb, vývoja softvéru a mobilných platforiem. Okrem iného pôsobil ako partner londýnskej spoločnosti McKinsey & Company a riaditeľ korporátnej stratégie v British Telecome. Petri je skúsený líder s bohatými znalosťami v oblasti finančného aj všeobecného manažmentu s neoceniteľným prínosom pre ďalší rozvoj Piana, povedal generálny riaditeľ Piano Media Tomáš Bella.

Rado Baťo v 90. rokoch pomohol založiť a neskôr riadil ekonomické spravodajstvo tlačovej agentúry SITA, bol šéfredaktorom týždenníka TREND a pred odchodom do vládnych služieb pracoval ako komentátor denníka SME.

Sme pripravení rozšíriť a zatraktívniť našu ponuku na Slovensku a zároveň posilniť naše vzťahy a spoluprácu s vydavateľmi, ktorí už systém využívajú. Vytvorili sme funkciu manažéra pre Slovensko a obsadili sme ju človekom, ktorý má dlhoročné skúsenosti z viacerých partnerských médií, aby slovenský trh nezačal byť po spustení Piana v ďalších krajinách zanedbávaný,” povedal Tomáš Bella.

V apríli 2012 získalo Piano na financovanie medzinárodnej expanzie 2 milióny eur od 3TS Capital Partners. Po vymenovaní P. Allasa má Piano päť členov predstavenstva. Ďalšími sú generálny riaditeľ Piano Media Tomáš Bella, generálny riaditeľ Etargetu Marcel Vašš, zástupca 3TS Capital Jiří Beneš a zástupca Monogramu Ivan Štefunko.

 

 

Neprehliadnite: