Fotosúťaž NIKON KALENDÁR 2013

Tlačový servis  /  15. 06. 2012, 00:00

Spoločnosť NIKON usporadúva aj tento rok fotografickú súťaž s charitatívnym poslaním „NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť“. Projekt vznikol roku 2009 a vďaka svojmu úspechu a obľúbenosti sa teraz dostáva už do 4. ročníka. Je určený všetkým milovníkom fotografovania s technikou Nikon, ktorí majú radi súťaže a túžia po prezentácii svojich fotografií v kalendári alebo na výstave.

 

 

Témou 4. ročníka súťaže sú „Nestarnúce okamihy“. Projekt ponúka príležitosť nielen amatérskym, ale aj profesionálnym fotografom. Vlastné snímky môžu záujemcovia do súťaže zasielať prostredníctvom internetovej stránky www.nikon-kalendar.cz, kde sa nachádza nielen galéria, ale tiež informácie o súťaži a jej pravidlá. Fotografie je možné vkladať na web až do 31. 8. 2012 do 23:59 hod. Keď skončí vkladanie fotografií do súťaže, začína sa dňa 1. septembra 2012 tipovacia súťaž v galérii všetkých prihlásených fotografií. Úlohou v tipovacej súťaži bude pokúsiť sa označiť tie isté fotografie, ktoré vyberie odborná porota do kalendára NIKON KALENDÁR 2013. Podrobné pravidlá tipovacej súťaže nájdete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla. Výherca tipovacej súťaže získa od spoločnosti NIKON poukážku na nákup techniky Nikon v hodnote 10 000 Kč.

 

Celkom 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou na čele s pánom prof. Mgr. Miroslavom Vojtěchovským, významným českým vysokoškolským pedagógom, publicistom, kurátorom a fotografom skla, uvidí verejnosť na výstave v Czech Photo Gallery na začiatku roka 2013. Dvanásť víťazných fotografií bude zdobiť stránky štvrtého vydania prestížneho NIKON KALENDÁRA 2013, ktorý bude opäť vyrobený v limitovanej sérii 111 kusov a bude nepredajný. Autor jedinej víťaznej fotografie, ktorú zvolí odborná porota, obdrží od spoločnosti NIKON poukážku na odber tovaru Nikon v hodnote 50 000 Kč.

 

Patrónom štvrtého vydania kalendára je Lenka Kopecká, spoluzakladateľka a predsedníčka správnej rady nadačného fondu Veselý Senior, ktorá na slávnostnom večere dňa 1. novembra 2012 v priestoroch Autoklubu ČR kalendár pokrstí. Výťažok z dražby kalendára venuje spoločnosť NIKON nadačnému fondu Veselý Senior na podporu projektu s názvom Burza vzájomnej pomoci a na podporu voľnočasových aktivít seniorov.

 

Finančný obnos vo výške 169 500 Kč z dražby fotografií na minuloročnom slávnostnom večere v Hudobnom divadle Karlín podporil Ušnú, nosnú a krčnú kliniku UK 2. LF a FN Motol.

 

Viac o tomto projekte nájdete na www.nikon-kalendar.cz.

Neprehliadnite: