AVG Technologies spolupracuje s Horúcou linkou na podpore bezpečného internetu

Tlačový servis  /  11. 06. 2012, 00:00

Na akcii Bezpečné prázdniny na Stromovke spoločne varovali deti, na čo si dať cez prázdniny na internete pozor

 

 

AVG Technologies (NYSE: AVG), poskytovateľ internetovej a mobilnej bezpečnosti pre približne 114 miliónov aktívnych používateľov, oznámil spoluprácu s Horúcou linkou v Českej republike. Vzájomnú spoluprácu oznámili na celopražskej preventívno-zábavnej akcii Bezpečné prázdniny usporiadanej Mestskou časťou Praha 7, ktorej sa AVG zúčastnilo už po druhýkrát ako jediný zástupca online bezpečnosti. Oba subjekty sa venovali deťom z pražských škôl a vysvetľovali im, aké nebezpečenstvá na ne číhajú pri surfovaní na internete.

Z piatich štúdií AVG Digitálne denníky, zaoberajúcich sa online správaním detí na internete vyplýva, že 58 % rodičov v ČR priznáva, že má ich 10- až 13-ročné dieťa prístup na hlavné sociálne siete. Minimálny vek pre prihlásenie sa na Facebook je pritom 13 rokov. Situácia je dokonca taká extrémna, že jedno zo šiestich detí vo veku 6-9 rokov zažilo kyberšikanu. Deti sú ohrozené obzvlášť cez prázdniny, kedy nie sú pod stálym dozorom dospelých, a preto je potrebné, aby vedeli, ako sa na internete bezpečne správať.

Sme radi, že sa môžeme zúčastniť tejto bezpečnostnej akcie už po druhýkrát. Vieme, že deti trávia cez letné prázdniny veľa času pri počítači, bez dozoru, a chceme im preto čo najlepšie vysvetliť, aké nebezpečenstvá tam na ne striehnu,“ vysvetlil generálny riaditeľ AVG J.R. Smith. „Spolupráca s Horúcou linkou nám umožní dostať túto snahu ešte o krok ďalej.“

Rodičia, ktorí nemôžu byť cez prázdniny so svojimi deťmi na každom kroku, môžu využiť špeciálny program AVG Family Safety, ktorý sleduje pohyb detí po internete a posiela rodičom hlásenia. Tí si tak môžu byť aspoň na diaľku istí, že sa ich dieťa pohybuje v bezpečnej zóne.

Deti sú zvedavé a na internete sa pohybujú bez problémov. Pri svojom bádaní narazia veľmi často na obsah, ktorý im nie je určený alebo je vyslovene nezákonný. Riziková je pre malé deti samostatná komunikácia na sociálnych sieťach, ktorá môže viesť k ich zneužitiu,“ dodáva riaditeľ Horúcej linky Pavel Vichtera. „My poskytujeme všetkým používateľom možnosť taký obsah jednoducho nahlásiť, a tým ho prípadne zastaviť. Riešime aj prípady zneužívania a šikanovania detí na sociálnych sieťach“.

Horúca linka je prevádzkovaná v rámci európskeho projektu Saferinternet.cz v spolupráci s Národným centrom bezpečnejšieho internetu, Českou políciou a organizáciou INHOPE (International Association of Internet Hotlines). Projekt podporuje Európska komisia a funguje ako kontaktné centrum prijímajúce hlásenia týkajúce sa nezákonného a nevhodného obsahu na internete.


 


 


 

Neprehliadnite: