Ericsson zavádza protokol IPv6

Tlačový servis  /  08. 06. 2012, 00:00

6. jún 2012 sa pre internetovú komunitu niesol v znamení celosvetového spustenia protokolu IPv6. V tento deň Ericsson spoločne s ďalšími poprednými internetovými firmami po celom svete trvalo sprístupnil na svojich globálnych webových stránkach podporu protokolu IPv6.

 

 

Svet sa veľmi rýchlo prepája. Ústrednú úlohu internetu v modernom živote rýchlo vyčerpáva počet voľných IP adries – či už sa jedná o chytré zariadenia, ktoré nosíme vo vreckách alebo revolúciu vo firmách prostredníctvom pripojenia pre komunikáciu medzi zariadeniami.

Základ súčasného internetu, protokol IPv4, nedokáže v dlhodobom horizonte uspokojovať rýchly rast internetu z hľadiska dátovej prevádzky a počtu pripojených zariadení. Účastníci celosvetového spustenia protokolu IPv6 spolupracujú na rýchlom pláne spoločného nachádzania a odstraňovania bežných problémov spojených s protokolom IPv6.

Ericsson považuje protokol IPv6 za nevyhnutný pre pokračujúci rast internetu ako platformy inovácií a hospodárskeho rastu. Ericsson podporuje protokol IPv6 už dlhšiu dobu – od jeho vývoja a štandardizácie až po zavedenie v podobe použiteľného produktu. Svojou účasťou na dni, kedy internetová komunita 6. júna po celom svete spustila protokol IPv6, chce Ericsson ukázať, že si stojí za tým, čo odporúča svojím zákazníkom: neochvejnú dôveru v protokol IPv6 a jeho rázne nasadenie v praxi.

Pre nás, pracovníkov Ericssonu, sa jedná o významný deň – naše výskumné tímy po celom svete pomáhali vyvíjať protokol IPv6 viac ako desať rokov,“ vyhlásil Erik Ekudden, viceprezident a riaditeľ divízie stratégií a odvetvia technológií Ericssonu. „ Keďže očakávame, že v roku 2017 dosiahne počet mobilných vysokorýchlostných pripojení 5 miliárd, potrebujeme novú generáciu protokolu IP, ktorá tento nárast zvládne.“

Web venovaný spusteniu protokolu IPv6 nájdete na http://www.worldipv6launch.org/

Neprehliadnite: