TrhDomen.sk – konečne otvára Slovenský doménový trh

Tlačový servis  /  07. 06. 2012, 00:00

Otvorenie doménového trhu na Slovensku.

 

 

K spoločnosti ECENTER a Iuratech po úspešnom spustení projektov Bankomaty.sk, PobockyBank.sk a mnohými ďalšími sa pripojila spoločnosť EID a dnes oficiálne otvárajú dvere trhu so Slovenskými doménami na www.TrhDomen.sk.

 

Domény sú novým fenoménom a predstavujú v súčasnosti asi jednu z najjednoduchších a najzaujímavejších príležitosti obrovských ziskov v krátkom čase. Ich cena sa pri pôvodnom nákupe pohybuje na úrovni približne 15 Eur, no pri zaujímavých názvoch sa cena často vyšplhá na niekoľko miliónové hodnoty. To umožňuje zhodnocovanie kapitálu na úrovni niekoľko tisíc percent. Len pre zaujímavosť doména beer.com bola odpredaná za 7 mil. USD, Fund.com za 10 mil. USD a tento rok PrivateJet.com za rekordných 30 mil. USD. Podobné informácie na Slovenskom trhu zatiaľ nie sú verejne známe, no hovorí sa, že napríklad Vino.sk bolo predané za viac ako 20,000 Eur ešte pred rokom 2009. Príkladom trhového predaja domény je aj samotná doména TrhDomen.sk, ktorá bola kúpená za trhovú cenu s päťciferným číslom.

 

TrhDomen.sk na svojej stránke umožňuje užívateľom ponúknuť k odpredaju, či prenájmu svoju doménu, prípadne celý web projekt. Užívatelia si taktiež môžu dať ohodnotiť svoje internetové majetky. TrhDomen.sk umožňuje obom stranám bezpečný spôsob transakcie a tak prevod financií a vlastníctva bez rizika podvodu z jednej alebo druhej strany.

 

Iuratech a ECENTER nie sú nováčikmi na poli Internetu a preto je reálne, že aj tento projekt si rýchle nájde svojich užívateľov a fanúšikov. Prinášajú so sebou skúsenosti. Prístup k bankomatom a pobočkám bánk sme pre návštevníkov zjednodušili. Licencie na používanie dát a systému zakúpili vývojari pre iPhone, Samsung, aj Android. Jedným z cieľov tohto projektu je oživiť trh s doménami a tak pomôcť kupujúcim aj predávajúcim.

 

Na Slovensku je doménový trh zatiaľ v plienkach, špeciálne ak ho porovnáme s ostatnými aj okolitými krajinami a o západnom svete sa netreba ani zmieňovať. Našim projektom chceme dostať doménový trh na podobnú úroveň ako v okolitých vyspelých krajinách. Je to otázka krátkeho času, keď bez solídnej internetovej prítomnosti so všetkým, čo k tomu v modernej dobe patrí budú mať spoločnosti obrovský problém uspieť. A my im v tomto budeme nápomocní. S projektom máme veľké ciele do budúcnosti, no myslíme, že práve teraz nastala vhodná doba na spustenie. Na našich projektoch robíme paralelne a sme radi, že môžeme priniesť na slovenský trh opäť zaujímavú novinku. Doménový trh sa začína prebúdzať aj na Slovensku a veríme, že sa nám opäť podarí stať sa jednotkou na trhu aj v tejto oblasti.“ povedal Peter Krautschneider, architekt projektu.

 

Neprehliadnite: