HP ponúka možnosť vyťažiť maximum z „veľkých dát“

Tlačový servis  /  07. 06. 2012, 00:00

Nové riešenia HP na optimalizáciu dát umožňujú používateľom spravovať, sledovať a pristupovať k sto percentám všetkých dát

 

 

Spoločnosť HP predstavila zásadné inovácie v rámci svojho portfólia Information Optimization Solutions, ktoré vyvíjala so zámerom pomôcť organizáciám vyťažiť z ich dát skutočné maximum. A to bez technologických obmedzení vyplývajúcich z nárastu objemu informácií uložených formou prevádzkových, aplikačných a výpočtových dát.

 

Extrémny objem, rôznorodosť a rýchlosť nárastu informácií sa stali veľkou záťažou v organizáciách všetkých veľkostí a typov. Podľa prieskumu, realizovaného na objednávku HP, sú iba 2 % vedúcich technických a ekonomických pracovníkov presvedčených o tom, že majú v správnom čase k dispozícii korektné informácie, nevyhnutné na dosiahnutie celopodnikových cieľov.(1)

 

Tradičný prístup k správe informácií, ktorý sa spolieha na zastaranú informačnú architektúru, infraštruktúru a analýzu, zlyháva pri hľadaní konceptov a hodnôt v rôznych informáciách. Rovnako tak nedokáže poskytnúť ani cenovo efektívnu škálovateľnosť a v reálnom čase spracovanie obrovského množstva informácií zahrnutých v neštruktúrovaných i štruktúrovaných dátach.

 

Tieto nedostatky sa stávajú ešte výraznejšími v súčasnej dobe, keď je potrebné spracúvať informácie od zákazníkov nielen z webu, telefonátov a e-mailov, ale aj napr. zo sociálnych sietí, ako je Twitter, Facebook či YouTube, ktoré sa nachádzajú úplne mimo pomyselných mantinelov firemného prostredia. Rastie rovnako dopyt po možnosti zbierania a vyhodnocovania informácií z tradičných „kamenných“ predajní.

 

HP vyvinulo a implementovalo do svojich súčasných riešení rad inovácií, vďaka ktorým teraz vytvorilo unikátne a najrozsiahlejšie portfólio riešení na optimalizáciu informácií. Jedinečné intelektuálne vlastníctvo a technológie HP dokážu komplexne vyriešiť problémy zákazníkov so spracovávaním veľkých objemov dát. Iba HP v súčasnosti ponúka organizáciám možnosť spravovať, porozumieť a využiť skutočne 100 % informácií – najmä vďaka novým riešeniam HP konvergovanej infraštruktúry, technológiám od prevzatých spoločností Autonomy a Vertica a vďaka službám HP na správu dát.

 

Veľké množstvo dát predstavuje veľké príležitosti, ale i možné problémy pre organizácie,“ povedal Bill Veghte, prevádzkový riaditeľ HP. „Výkonné riešenia HP Information Optimization ponúkajú technológie a expertízu, ktoré organizácie potrebujú pre svoj úspech na súčasnom trhu, vďaka možnosti spracovania akýchkoľvek typov dát, zdrojov a prostredí. V cloudovém i hybridnom prostredí dokážu riešenia HP zabezpečiť organizáciám s veľkými objemami dát nové príležitosti a konkurenčnú výhodu.“

 

Nové možnosti správy objemných dát

Množstvo organizácií, ktoré sa stretávajú s dramatickým nárastom informácií, sa pokúša využívať opensource technológiu Apache™ Hadoop™ a riešiť tak potreby na ukladanie a správu petabajtov informácií.

 

Novo predstavené riešenie HP AppSystem for Apache Hadoop je unikátnym systémom pre podnikovú sféru, ktorý dokáže zjednodušiť a zrýchliť nasadenie nových technológií na spracovanie informácií pri súčasnej analýze a optimalizácii výkonu v extrémnych záťažiach platformy Hadoop. Ide o kombináciu nástrojov konvergovanej infraštruktúry HP, bežnej správy a pokročilej integrácie prostredníctvom riešení Vertica 6, ktorá vo výsledku prináša organizáciám možnosť spracovávať veľké objemy dát a analyzovať ich v reálnom čase.

 

Vďaka nasledujúcim novým službám si zákazníci môžu vybrať najvhodnejšie riešenie na optimalizáciu spracovania svojich dát:

HP Big Data Strategy Workshop ponúka zákazníkom zníženie rizík a urýchlenie strategického rozhodovania vďaka sprostredkovaniu podrobného prehľadu čiastkových problémov a výziev súvisiacich so spracovaním objemných dát a odporúčaniu dostupných riešení. Zákazníci sa naučia skĺbiť firemné IT prostredie a obchodné ciele typické pre podnikovú sféru, aby dokázali nájsť kľúčové faktory úspechu i metódy, ako vylepšiť svoju IT infraštruktúru na dokonalé spracovanie veľkých dát.

HP Roadmap Service for Apache Hadoop umožňuje organizáciám zhodnotiť a naplánovať nasadenie platformy Hadoop. Môžu využiť obrovské množstvo praktických postupov, skúseností a organizačných rozhodnutí, ktorých výsledkom je strategický plán, ktorý maximálne uľahčí nasadenie platformy Hadoop.

Služby HP Always On Support Services sú dostupné pre nové riešenie HP AppSystem for Apache Hadoop a referenčné architektúry využívajúce komponenty HP.

 

Spracovanie skutočne všetkých informácií, kdekoľvek a akýmkoľvek spôsobom

Prostredníctvom novo uvedeného riešenia HP Vertica 6, najnovšej verzie HP Vertica Analytics Platform, majú teraz organizácie možnosť pripojiť sa k rôznym typom informácií, analyzovať ich a spravovať odkiaľkoľvek a prostredníctvom akéhokoľvek rozhrania. Unikátna architektúra Vertica FlexStore ponúka vysoko flexibilné prostredie na analýzu objemných dát (vrátane integrácie s technológiami Autonomy a Hadoop), resp. akéhokoľvek iného štruktúrovaného, neštruktúrovaného či čiastočne štruktúrovaného zdroja dát.

 

Spoločne s uvedením riešenia Vertica 6 rozšírila Vertica taktiež svoje prostredie pre distribuované výpočty, aby zabezpečila možnosť paralelného spracovania pokročilého analytického jazyka R. Vďaka rozšírenej podpore pre cloudové a software-as-a-service (SaaS, softvér ako služba) implementácie, rovnako aj väčšej prispôsobivosti prostrediam s rôznorodými záťažami, je Vertica 6 najrobustnejšou a najobsiahlejšou súčasnou platformou na analýzu objemných dát.

 

HP si stanovilo stratégiu ponúknuť spracovanie 100 % dát každej organizácii. Oznámila preto ďalšie nové možnosti na zahrnutie rozhrania Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) 10 engine do každého uzla Hadoop; používatelia tak môžu využívať viac než 500 HP IDOL funkcií, vrátane automatickej kategorizácie, tvorby clusterov, dedukcií a hyperlinkov. Kombinácia Autonomy IDOL a Vertica 6 s HP AppSystem for Apache Hadoop poskytuje zákazníkom bezkonkurenčnú platformu na spracovanie a pochopenie vysoko rôznorodých dát veľkého objemu.

 

Presnejšie zacielený digitálny marketing

Na ďalšie rozšírenie svojej špičkovej platformy digitálneho marketingu HP takisto oznámilo uvedenie nového riešenia Autonomy, dostupného pod označením Optimost Clickstream Analytics. Profesionálom z oblasti marketingu poskytuje komplexný prehľad o aktivitách návštevníkov a zákazníkov na webe a v sociálnych sieťach i v priebehu on-line nákupných transakciách.

 

Autonomy Optimost Clickstream Analytics spája riešenia Vertica Analytics Platform a Autonomy IDOL, a poskytuje tak marketérom prístup k rôznorodým dátam, vďaka ktorým môžu spracovávať, kombinovať i analyzovať informácie akoukoľvek dostupnou metódou.

 

Doplňujúce informácie o novinkách spoločnosti HP v rámci konferencie HP Discover a jej hlavných udalostiach sú dostupné na webových stránkach www.hp.com/go/hpdiscover2012.

 

Neprehliadnite: