Spoločnosť freeSAT sprístupní Olympijské hry 2012 v Londýne a majstrovstvá Európy vo futbale 2012 svojim zákazníkom v HD kvalite a spúšťa stanice Eurosport HD a Eurosport 2 HD

Tlačový servis  /  07. 06. 2012, 00:00

Spoločnosť UPC DTH S.à r.l., vedúci poskytovateľ satelitného vysielania v strednej a východnej Európe si dovoľuje oznámiť, že freeSAT v Českej republike a na Slovensku spustil dve stanice vo vysokom rozlíšení, Eurosport HD a Eurosport 2 HD pri príležitosti konania olympijských hier v Londýne a majstrovstiev Európy vo futbale EURO 2012.

 

Od začiatku júna budú môcť zákazníci freeSAT HD sledovať Eurosport a Eurosport 2 v najlepšej dostupnej HD kvalite. Rozšírenie ponuky s týmito dvomi kanálmi garantuje, že zákazníci, ktorí sú odberateľmi balíčka HD, budú mať plný prístup k týmto dvom hlavným športovým udalostiam v najvyššej kvalite obrazu vo vysokom rozlíšení.

Eurosport HD a Eurosport 2 HD pokrývajú všetky hlavné udalosti vo vysokom rozlíšení HD, väčšmi naživo. Pokiaľ ide o objem, predstavuje to približne 2 400 hodín natívneho HD obsahu ročne na stanici Eurosport HD - vrátane takých prestížnych udalostí roka 2012, ako sú olympijské hry v Londýne a kľúčové udalosti v olympijských športoch (plávanie, majstrovstvá Európy v atletike, atď.), tenisové turnaje Grand Slamu (Roland Garros, US Open, Australian Open), cyklistické preteky (napr. Tour de France), motošportové seriály a udalosti (WTCC, 24hodín Le Mans, Superbike World Championships atď). Na stanici Eurosport 2 HD ide o ďalší objem približne 2.000 hodín natívneho HD vysielania ročne, vrátane futbalovej Bundesligy, basketbalového Eurocupu, tenisových turnajov WTA a ATP a Grand Slamov, bojových športov Dew Tour, zo zimných športov alpské lyžovanie, svetové poháry vo snowboardingu, a ďalšie.

Jean Thierry Augustin, výkonný riaditeľ obstarávania práv, distribúcie a rozvoja Eurosportu pripomína: „Eurosport je dlhodobým strategickým partnerom spoločnosti freeSAT a my sme veľmi radi, že predplatitelia freeSAT v Českej republike a na Slovensku budú mať odteraz prístup k obidvom kanálom Eurosportu vo vysokom rozlíšení, a budú si tak môcť vychutnať nezabudnuteľné zážitky pri sledovaní finálových zápasov Roland Garros, ktoré sa vysielajú naživo v HD exkluzívne na staniciach Eurosport HD a Eurosport 2 HD.“

 

Neprehliadnite: