Webslovník s novým dizajnom

Tlačový servis  /  05. 06. 2012, 00:00

Internetový portál Zoznam.sk inovoval v týchto dňoch rozhranie svojej služby Webslovník.sk, ktorá je primárne určená na preklady cudzojazyčných výrazov a zároveň rozšíril databázu slov v prekladových slovníkoch.

 

 

Webslovník.sk ponúka oproti pôvodnej verzii o 1,1 milióna viac výrazov. Používatelia tak majú k dispozícii približne 4,1 milióna slov v siedmich jazykových mutáciách (angličtina, nemčina, ruština, francúzština, španielčina, taliančina a maďarčina). Okrem prekladových slovníkov sú k dispozícii aj slovník cudzích slov, synonymický slovník či slovník určený krížovkárom. Úplnou novinkou je funkcia s názvom „malý slovník“, ktorý je určený ako príručný pomocník bez nutnosti otvárať službu vo veľkom okne internetového prehliadača.

Katarína Bednárová, produktová manažérka Webslovníka: „Dizajn služby je v súčasnosti prehľadnejší a používateľské rozhranie jednoduchšie. Po najnovších úpravách Webslovník.sk obsahuje len tie prvky, ktoré boli najviac využívané. Zmizla napríklad voľba počtu zobrazovaných prekladov na jednu stranu či pridávanie prekladových výrazov samotnými používateľmi. Zmenou algoritmu vyhľadávania sme dosiahli ešte relevantnejšie výsledky pre hľadané výrazy a preklady. Veríme, že aj vďaka posledným úpravám si Webslovník uchová priazeň a bude užitočným pomocníkom pre našich návštevníkov.“

Neprehliadnite: