Slovanet zdvojnásobuje rýchlosť DSL internetu

Tlačový servis  /  05. 06. 2012, 00:00

Telekomunikačný operátor Slovanet v priebehu júna až júla 2012 zvyšuje maximálnu rýchlosť internetu cez telefónnu DSL linku v priemere na dvojnásobok. Zrýchlenie internetu poskytne svojim novým aj existujúcim zákazníkom bezplatne. V blízkej dobe Slovanet navyše plánuje zvyšovať rýchlosti aj pre ďalšie technológie pripojenia.

 

 

V priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov Slovanet výrazne zvýši maximálne rýchlosti internetu poskytovaného cez telefónnu DSL linku. Pre väčšinu programov to predstavuje bezplatné zrýchlenie približne o 40 až 180 % – vždy na maximum, čo prístupová linka umožňuje. Zrýchlenie budú môcť využívať nielen noví zákazníci, ale Slovanet ho bezplatne poskytne aj svojim existujúcim zákazníkom. Prebiehať bude postupne v priebehu mesiacov jún – júl 2012, najprv v oblastiach východného, následne stredného a napokon západneho Slovenska.

 

Prehľad zvýšených maximálnych rýchlostí aktuálnych programov DSL internetu od Slovanetu

 

Názov DSL programu

Pôvodná max. rýchlosť
(download / upload)

Nová max. rýchlosť
(download / upload)

Rýchlejší internet Basic
Rýchlejší internet Štart
Rýchlejší internet Mini

2 / 0,38 Mbit/s

5 / 0,5 Mbit/s

Rýchlejší internet Optimal

3 / 0,5 Mbit/s

5 / 0,5 Mbit/s

Rýchlejší internet Štandard

3,5 / 0,5 Mbit/s

10 / 0,5 Mbit/s

Rýchlejší internet Maxi

12 / 0,5 Mbit/s

20 / 0,5 Mbit/s

 

Uvedené rýchlosti sú maximálne, ich úplna garancia z technologických dôvodov nie je možná a skutočná dosiahnutá rýchlosť na konkrétnej adrese môže byť nižšia. Rýchlosť najviac ovplyvňuje vzdialenosť pripojeného miesta od príslušnej telefónnej ústredne a kvalita linky. Zmena rýchlosti sa netýka špeciálnych programov s rýchlosťou 512 kbit/s a tých starších programov, kde poskytovateľom samotnej DSL prípojky nie je spoločnosť Slovanet. Zvýšenie rýchlosti nastane automaticky, zákazníci oň nemusia žiadať, ani nepotrebujú nič nastavovať na svojom počítači alebo zariadeniach.

 

Operátor Slovanet má v súčasnosti už viac ako 41 tisíc zákazníkov internetu, prínos bezplatného zrýchlenia DSL internetového pripojenia aktuálne získa takmer 18 tisíc klientov. Do blízkej budúcnosti pripravuje Slovanet zrýchlenie internetu poskytovaného aj cez ďalšie technológie, najmä cez vlastné optické siete a pre vybrané typy káblového a bezrôtového širokopásmového pripojenia.

 

Aktuálny prehľad programov DSL internetu od Slovanetu a ich parametrov je dostupný na stránke www.slovanet.net/sk/internet/dsl.

 

Neprehliadnite: