Nová éra sledovania televízie s OLED TV

Tlačový servis  /  30. 05. 2012, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v televízoroch, ukázala svoju novú 55" OLED TV na európskej pôde, konkrétne v Monaku. Na nový televízor sa prišlo pozrieť vyše 400 dealerov a novinárov, špeciálnym hosťom bol majster sveta vo Formule 1, Sebastian Vettel.

 

LG bude prvou spoločnosťou, ktorá ponúkne na európskom trhu modernú OLED TV. Zástupcovia spoločnosti LG potvrdili, že televízor bude na európskom trhu dostupný v druhej polovici tohto roka.


"V histórii televízorov bolo len málo takých inovácií, ako je príchod OLED TV. Kvalita obrazu predčila všetky očakávania laickej i odbornej verejnosti. Tento rok bude pre technológiu OLED synonymum LG", hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

 


Na rozdiel od konkurenčných OLED televízorov je každý pixel LG OLED TV tvorený štyrmi farbami. Vďaka tomu je farebné podanie televízorov presnejšie, prirodzenejšie a viac konzistentné. Do štandardného modelu RGB je ešte pridaná biela farba pre zdokonalenie farebného výstupu. Tento systém je známy ako White OLED alebo WRGB. Pridaním štvrtej farby možno dosiahnuť vyššieho jasu a prirodzenejších farieb. Obraz je potom viac živý a príjemnejšie pre ľudské oči. Perfektný obraz je zaručený za všetkých okolností - za jasného okolia aj pri pozorovaní z akéhokoľvek uhla. OLED televízor navyše nepotrebuje žiadne podsvietenie - každý pixel obrazovky dokáže emitovať svetlo. Aj vďaka tomu bolo možné dosiahnuť hmotnosť len 10 kg a hĺbku televízora, ktorá nepresahuje 4 mm.

 

 

Neprehliadnite: