Spoločnosť Microsoft oznámila dostupnosť Windows 8 vo verzii Release Preview

Tlačový servis  /  01. 06. 2012, 00:00

Spoločnosť Microsoft sprístupnila celosvetovo novú verziu operačného systému Windows 8 vo verzii Release Preview.

 

Spoločnosť Microsoft oznámila dostupnosť novej verzie operačného systému Windows 8 vo verzii Release Preview. Na stiahnutie je dostupná v 14 jazykoch na stránke http://preview.windows.com. Windows 8 Release Preview poskytuje používateľom skúsenosť v podobe plynulého ovládania prostredníctvom nového používateľského rozhrania, ktoré možno ovládať prostredníctvom dotyku, ale aj myši a klávesnice. Vo februári 2012 spoločnosť uvoľnila verziu tohto operačného systému vo verzii Consumer Preview, ktorá používatelia stiahli miliónkrát a Windows 8 sa tak stal najtestovanejším operačným systémom v histórii. Verziou Release Preview vstupuje do finálnej fázy vývoja pred uvoľnením do výroby.

 

Sme nadšení z Windows 8 Release Preview, ďalšieho dôležitého míľnika na ceste k uvedeniu očakávaného operačného systému Windows 8,” povedal Steven Sinofsky, prezident divízie Windows a divízie Windows Live v Microsoft Corporation.

Nové aplikácie a lepšia skúsenosť

Windows 8 Release Preview prináša nové aplikácie od spoločnosti Microsoft a jej partnerov. Spoločnosť priniesla napríklad aplikácie ako Bing Cestovanie , Správy a Šport, ďalej Hry a aplikácie Xbox Hudba, ktorá je integrovaná s kontom Zune. Ďalšie vylepšenia zahŕňajú aplikácie Pošta, Fotografie a Ľudia, ktoré sa objavili prvý raz vo verzii Consumer Preview. Nová verzia priniesla aj ďalšie aplikácie od partnerov z celého sveta do online obchodu Windows Obchod . Okrem nových aplikácií budú môcť používatelia verzie Windows 8 Release Preview vyskúšať tisícky ďalších vylepšení ako personalizácia nastavení Štartovacej obrazovky, podpora multimonitorov, zlešpenie vyhľadávania a sťahovania aplikácií z Windows Store a nové nastavenia v časti Bezpečnosť rodiny. Rovnako, nová verzia prehľadávača Internet Explorer 10 prináša nový pohľad na prehliadanie stránok, najmä pre používateľov dotykových zariadení. Prehliadanie je rýchle a plynulé ako prezeranie akejkoľvek inej aplikácie a s novými možnosťami ovládania vo Windows 8 Release Preview je viac intuitívne. Dotyky podporujúci Adobe Flash Player je integrovaný do prehliadača Internet Explorer 10, ktorý je zároveň prvým prehliadačom, ktorý má funkciu Do Not Track prednastavenú.

 

Viac informácii na blogu Stevena Sinofskeho, prezidenta divízie Windows a divízie Windows Live v Microsoft Corporation. Obrázky novej verzie ako aj produktový návod nájdete tu.

 


Neprehliadnite: