Deaktivácia domén sa presúva o ďaľší mesiac!

Peter Polakovič  /  30. 09. 2003, 00:00

AKTUÁLNE / Znie to neuveriteľne, ale je to skutočnosť. Euroweb sa rozhodol presunúť dátum deaktivácie domén o ďaľší mesiac! Zajtra sa teda s nepremigrovanými doménami nemá nič stať. V Eurowebe je stále obsadená telefónna linka, podľa slov zákazníkov bol dnes "na Priemyselnej totálny chaos".

Ďalšia zmena termínu deaktivácie domén ešte viac podkopáva dôveryhodnosť súčasného správcu TLD .sk. Informácia o zmene termínu je zatiaľ dostupná iba na stránke Eurowebu. Stránka SK-NIC zatiaľ o tomto kroku nič neobsahuje. Dnes a rovnako aj v posledných dňoch bola dostupná iba príležitostne.

V utorok večer (30.9.2003), bola na stránke SK-NIC doplnená informácia o odstávke systému v čase od 22:00 do 02:00.

SK-NIC vydal 30.9.2003 tlačové vyhlásenie, ktoré uverejňujeme v pôvodnom znení:

--

SK-NIC upravuje spôsob deaktivácie domén.

Bratislava, 1. októbra 2003 - Národný správca Top Level Domains (TLD) SK-NIC po uvedení nového systému registrácie domén .sk zaregistroval 30330 domén a 1270 registrátorov využívajúcich všetky kvality nového systému, ktorý im poskytuje možnosti aké majú internetové komunity na celom svete. Trh svojou reakciou potvrdil záujem o úplné vlastníctvo a obchod s doménou .sk v bezpečnom a transparentnom prostredí.

Nakoľko systém je veľmi obsažný, objavili sa ťažkosti s porozumením jeho funkčnosti a dôsledkov migračného procesu. V nadväznosti na kontinuálne zabezpečovanie bezpečnosti a stability slovenskej národnej domény SK-NIC upravuje spôsob deaktivácie domén u ktorých nedošlo k uzavretiu Zmluvy o Doméne v zmysle nových Pravidiel poskytovania menného priestoru v internetovej doméne .sk. SK-NIC umožňuje migráciu domén ešte v priebehu mesiaca október. Deaktivácia nepremigrovaných domén nastane 3. novembra, pričom nepremigrované domény budú deaktivované postupne v priebehu celého mesiaca.

SK-NIC verí, že upravený spôsob deaktivácie nepremigrovaných domén umožní ich držiteľom pohodlný prechod do nového systému, ktorý prináša vyššiu kvalitu služieb a bezpečnosti pre slovenský internet. Nový systém je pod neustálym dohľadom odborníkov, ktorých snahou je neustále vylepšovanie jeho funkcionality v záujme zabezpečenia bezpečnosti a stability slovenského internetu.

--

Peter Polakovič a Matúš Serdula

Súvisiace články:

Migrácia domén: v nevýhode tí, čo zaplatili načas

Proti zlej správe vrcholovej domény .SK Eurowebom vystúpil už aj Sanet!

Nový Prielom a údajný hack starého SK-NICU

Slovenská doména .sk včera neexistovala

Z internetu zajtra zmiznú slovenské univerzity aj Národná banka

 

Neprehliadnite: