Google+ Miesta Nové možnosti objavovania a zdieľania zaujímavých miest na Google+

Tlačový servis  /  30. 05. 2012, 00:00

Spoločnosť Google dnes uviedla nový zjednodušený spôsob, ako prepojiť používateľov Google+ s lokálnymi firmami a organizáciami na celom svete. Cieľom funkcie Google+ Miesta je zlepšiť vyhľadávanie zaujímavých miest a ich zdieľanie s priateľmi na internete. Súčasťou novej funkcie je aj systém hodnotení jednotlivých lokalít Zagat.

 

 

Google+ Miesta sú dostupné v novej záložke “Miestne” v službe Google+. V rámci tejto záložky môže používateľ vyhľadávať konkrétne oblasti záujmu a vyberať podľa aktuálnych preferencií. Po kliknutí na vybranú reštauráciu či iné miesto bude používateľ presmerovaný na nový typ stránky, takzvanú stránku miesta Google+. Tá obsahuje hodnotenia od používateľov, fotografie a ďalšie užitočné informácie vrátane otváracích hodín a adresy daného miesta.

 

Ďalšou novinkou je integrácia naprieč viacerými službami Googlu, ktoré používatelia poznajú a využívajú. Google+ Miesta sú prepojené s vyhľadávačom i mapami. Informácie z Google+ Miest má používateľ stále po ruke aj vďaka mobilnej aplikácii Mapy Google pre Android, pričom rovnaká funkcia bude v blízkej budúcnosti dostupná aj pre zariadenia s iOS.

 

Súčasťou Google+ Miest je systém používateľských hodnotení Zagat, ktorý spoločnosť Google získala koncom minulého roka. Systém Zagat obsahuje ticíce kvalitných hodnotení miestnych reštaurácií, firiem a prevádzok priamo od samotných používateľov. Každý bude schopný ohodnotiť svoju oblasť záujmu zobrazenú v Google+ Miestach na 30-bodovej škále. Hodnotiť bude možné hneď viacero aspektov daného miesta, ako napríklad jedlo, interiér, obsluhu a podobne.

 

Funkcia prináša používateľom nové možnosti objaviť nové zaujímavé miesta a to na základe pre nich relevantných názorov rodiny, známych a priateľov. Každý môže dané miesta taktiež ohodnotiť vlastnými referenciami, nahrávať vlastné fotografie a pomôcť naopak svojím známym pri rozhodovaní.

 

Dnešné oznámenie je ďalším krokom v snahe Google prepojiť možnosti zviditeľnenia lokálnych firiem v rámci portfólia Google služieb. Firmy, ktoré si vytvorili zápis v službe MiestaGoogle, ho môžu využívať aj naďalej. Firemné zápisy však budú postupne vylepšené do podoby Google+ Miest, takže spoločnosť s firemnou stránkou Google+ získa zároveň novú stránku v záložke “Miesta”. Google bude naďalej pracovať na ešte užšom prepojení jednotlivých platforiem, aby využívanie sociálnych funkcií bolo ešte jednoduchšie a intuitívnejšie.

 

Viac informácií o novej funkcii je k dispozícii na webovej stránke Google+ Miesta.

 

Neprehliadnite: