Huawei prináša na trh revolučnú výdrž batérie

Tlačový servis  /  29. 05. 2012, 00:00

Unikátna technológia Huawei, jedného z Top 4 svetových výrobcov smartfónov s OS AndroidTM na svete, posúva hranice výdrže batérie v smartfónoch až na tri dni. Tajomstvom sú nielen výkonné napájacie články, ale aj inteligentná spolupráca hardvéru a softvéru, ktorá šetrí zaťaženie batérií. Spoločnosť Huawei predstavila túto technológiu prvýkrát vo svojom smartfóne Honor, ktorý je dostupný aj na slovenskom trhu. Táto technológia bude v blízkej budúcnosti dostupná aj pri ďalších modeloch značky.

 

 

Výdrž už nie je problémom

Práve výdrž batérie je najväčšou slabinou moderných elektronických zariadení. O smartfónoch to platí dvojnásobne. „Vysoký výkon a množstvo funkcií smartfónov či PDA zariadení kladie čoraz vyššie nároky na napájanie. Väčšina z nich tak musí byť nabíjaná prakticky už po jednom dni služby. A to je problém nielen cestujúcich biznismenov. Našim inžinierom sa podarilo vyvinúť technológiu, ktorá posúva hranice výdrže smartfónov na tri dni, a to bez obmedzenia ich výkonu a funkcií,“ povedal David Arzt, marketingový riaditeľ Huawei.


 

Tajomstvo novej technológie Huawei tkvie v optimálnej rovnováhe medzi hardvérom a softvérom. „Náš softvér umožňuje riadenie spotreby energie medzi hardvérom a operačným systémom Android. Ten kladie dôraz na nízku energetickú spotrebu tým, že dbá na to, aby systém nepoužíval žiadne hardvérové zdroje, ktoré nie sú potrebné pre chod zapnutých funkcií a aplikácií,“ doplnil David Arzt. Navyše, operačný systém modelu Huawei Honor rozpozná, keď kapacita batérie klesne pod hranicu 30 %, a automaticky odporučí používateľovi možnosť prejsť do režimu úspory energie. Honor tak vydrží na jedno nabitie fungovať až 3 dni. 


 

Smartfón Huawei Honor je navyše vybavený veľkokapacitnou batériou s výkonom až 1 900 mAh, čo je viac ako pri špičkových zariadeniach konkurenčných značiek,“ dodal David Arzt.


 

O tom, že Huawei to s energetickou efektívnosťou myslí naozaj vážne, svedčí aj plánované nasadenie vlastného čipového radu K3V4 HiSilicon. Tieto procesory sa od ostatných na trhu líšia práve nižšou energetickou záťažou vďaka vlastným funkciám úspory energie integrovaným priamo na čipe a svoju rolu zohráva aj zdokonalenie systému napájania. Táto technológia bude prvýkrát použitá pre model Ascend D quad a tablet MediaPad 10”.

 

Neprehliadnite: