ESET vydáva novú generáciu riešení pre firmy: ESET Endpoint Antivirus a ESET Endpoint Security s webovou kontrolou

Tlačový servis  /  28. 05. 2012, 00:00

ESET, líder v proaktívnej ochrane pred počítačovými hrozbami, dnes oznámil spustenie nového radu bezpečnostných riešení pre firemných zákazníkov – ESET Endpoint Security a ESET Endpoint Antivirus. S novou produktovou líniou posilňuje ESET svoje zameranie na firemný segment. Súčasťou ESET Endpoint Antivirus ako aj ESET Endpoint Security je systém vzdialenej správy ESET Remote Administrator. Na vlastnosti bohatší ESET Endpoint Security je obohatený o webovú kontrolu, obojsmerný firewall a klientský antispam.

 

 

K spusteniu nového radu prichádza v roku, v ktorom spoločnosť oslavuje 20 rokov existencie a taktiež 25 rokov svojej technológie NOD32.

Malé zaťaženie systému a vyspelá vzdialená správa koncových staníc robia z týchto programov dokonalé riešenia pre firmu akýchkoľvek rozmerov so zameraním na individuálne potreby zákazníka. Vďaka niekoľkostupňovej detekcii malwaru, skenovaciemu jadru ThreatSense a ochrannej technológii ESET Live Grid – ktorá pracuje na báze cloud computingu – prináša nová generácia ESET Endpoint riešení poprednú proaktívnu ochranu voči novým hrozbám.

Softvér od ESETu používa viac než 100 miliónov užívateľov na celom svete. S hrdosťou teda oznamujem, že po veľmi dôkladnom vývoji môžeme firmám ponúknuť novú a pokročilú produktovú líniu. Sme nadšení z toho, že 20. výročie ESETu a 25. výročie technológie NOD32 oslavujeme práve spustením ESET Endpoint riešení,” hovorí generálny riaditeľ ESETu Richard Marko.

Nová generácia ESET Endpoint riešení pokračuje v dlhej tradícii vysokokvalitných produktov pre firmy. Ponúka viac než tucet nových vlastností a benefitov. Dôkazom je nová webová kontrola (limituje prístup k webstránkam na základe kategórií), kontrola zariadení a vylepšenia ESET Remote Administrator v podobe vlastností ako správa založená na rolách, rollback aktualizácií, real-time webové rozhranie, náhodnosť vykonávania úloh, podpora viacerých formátov protokolov, podpora RSA enVision a Microsoft NAP.

ESET Endpoint riešenia sú postavené na oceňovanej technológii NOD32 tak, aby na mieru zabezpečili segment malých i veľkých firiem. “Vďaka novým ESET Endpoint riešeniam môžeme našim firemným zákazníkom zaistiť bezpečnejší prístup k internetu. Na ochranu pred útokmi, pripojeniu k potenciálne neželaným a nebezpečným systémom a kvôli prevencii úniku citlivých údajov boli riešenia obohatené o nové technológie. V kombinácii s výkonným cloudovým reputačným systémom je ESET Endpoint Security pripravený na novú generáciu kybernetických hrozieb,” hovorí výskumník ESETu Righard Zwienenberg.

Spolu s Endpoint riešeniami vydáva ESET aj najnovšiu verziu ďalších produktov pre firmy: ESET File Security pre Microsoft Windows Server, ESET File Security pre Microsoft Windows Server Core a ESET Mail Security pre IBM Lotus Domino.

Hlavné vlastnosti bezpečnostných riešení ESET Endpoint Antivirus a ESET Endpoint Security (vrátane ESET Remote Administrator)

ESET Endpoint Security ponúka:

Webová kontrola – Táto vlastnosť obmedzuje prístup na webstránky na základe zadanej kategórie. Administrátorovi umožňuje definovať pravidlá pre skupiny užívateľov tak, aby zodpovedali firemným predpisom. Pomáha regulovať a monitorovať navštívené webstránky na základe kategórií (hry, sociálne médiá, nakupovanie a ďalšie). Internetové stránky sú do kategórií automaticky zaradené na základe cloudu. Administrátor sa tiež môže rozhodnúť zablokovať stránky, ktoré generujú zvýšený prietok dát tak, aby firemným zariadeniam zabezpečil istú rýchlosť siete.

Klientský Antispam – Efektívne filtruje spam na firemných zariadeniach.

Obojsmerný Firewall – Zabraňuje neoprávnenému vstupu do firemnej siete a zabezpečuje ochranu proti hackerom a úniku citlivých informácií.

Obe riešenia ponúkajú:

Kontrola zariadení – Neoprávneným médiám a zariadeniam blokuje prístup do systému. Umožňuje vytvorenie pravidiel pre špecifické médiá, zariadenia, používateľov a klientov.

Antivírus / Antispyware – Eliminuje všetky typy hrozieb vrátane vírusov, rootkitov, červov a spywaru. Ponúka tiež voliteľné cloudové skenovanie: Whitelistovanie bezpečných súborov na základe databázy reputácie súborov v cloude. V tomto prípade sa do cloudu zasielajú len spustiteľné a archívne súbory.

ESET Remote Administrator – Umožňuje riadiť všetky bezpečnostné riešenia ESETu vďaka centralizovanej riadiacej konzole. Jeho súčasťou je aj správa založená na rolách, ktorá umožňuje prideliť rôzne úrovne privilégií jednotlivým užívateľom ESET Remote Administrator. Toto riešenie tiež dovoľuje auditovať užívateľov ESET Remote Administrator a vynucovať komplexné heslá.

Pre viac informácií prosím navštívte stránky o riešeniach ESET Endpoint Security a ESET Endpoint Antivirus na stránke ESET.sk.


Neprehliadnite: