Z internetu zajtra zmiznú slovenské univerzity aj Národná banka

Matúš Serdula  /  30. 09. 2003, 00:00

NOVINKA / Podľa pravidiel správcu slovenskej národnej domény .SK, firmy Euroweb, budú zajtra deaktivované všetky nepremigrované domény. Je ich viac ako 40 tisíc, čo predstavuje až dve tretiny z celkového počtu viac než 60 tisíc registrovaných domén. Zruší Euroweb slovenský internet?

Domény slovenských vysokých škôl, telefónny zoznam Slovenských telekomunikácií či doména Národnej banky Slovenska. Všetky tieto domény pravdepodobne nestihnú premigrovať do nového systému a tak budú deaktivované. Všetky služby ktoré doteraz poskytovali taktiež prestanú fungovať.

Medzi nepremigrovanými doménami univerzít je euba.sk. Doména patrí Ekonomickej univerzite v Bratislave. Študenti sa cez jej stránky zapisujú na skúšky a získavajú aj ďalšie informácie potrebné k štúdiu.

Stuba.sk je doména Slovenskej technickej univerzity a taktiež slúži množstvu študentov.

Asi najväčší problém by spôsobilo zrušenie domény nbs.sk. Patrí Národnej banke Slovenska a neviem si ani predstaviť ako by jej zrušenie postihlo túto inštitúciu.

Ani Slovenské telekomunikácie ešte nepremigrovali všetky svoje domény. Zoznamst.sk - telefónny zoznam na internete by mal taktiež zaniknúť.


Zaujímavé články:

Nepremigrovalo ešte niekoľko dôležitých domén
Proti zlej správe vrcholovej domény .SK Eurowebom vystúpil už aj Sanet!
Nový Prielom a údajný hack starého SK-NICU
Slovenská doména .sk včera neexistovala
Manipulácia so slovenskými doménami ohrozená

Neprehliadnite: