Revolučná pracovná stanica HP Z1 je dostupná na Slovensku a v Českej republike

Tlačový servis  /  19. 04. 2012, 00:00

Prvá 27 palcová all-in-one pracovná stanica na svete je v predaji prostredníctvom autorizovaných predajcov HP

 

Spoločnosť HP na tlačovej konferencii v Prahe predstavila v slovenskej a českej premiére HP Z1, prvú all-in-one pracovnú stanicu na svete s uhlopriečkou 68,6 cm (27 palcov).

 

Pracovná stanica HP Z1, ktorá poskytuje rýchly rendering a veľmi vysoký procesorový výkon vďaka procesoru Intel® Xeon®, je určená najmä dizajnérom a profesionálom pracujúcim v oblasti digitálnych médií a zábavy. Je vybavená plnohodnotnou grafikou a výkonnými procesormi, a rovnako dôkladne testovaná a certifikovaná z hľadiska kompatibility s najčastejšie používanými aplikáciami vo vyššie uvedených oblastiach.

 

„Oslovili sme zákazníkov v regióne EMEA pôsobiacich v rôznych odvetviach, od automobilového priemyslu až po audio a video, a ich reakcie boli naozaj veľmi pozitívne,“ povedal Kobi Elbaz, riaditeľ oddelenia zákazníckych riešení a pracovných staníc, HP EMEA. „Naši zákazníci sa zhodli na tom, že na nich zapôsobila predovšetkým kombinácia vyššieho výkonu a dizajnu, ktorú v súčasnej dobe pri žiadnom inom modeli nenájdu.“

 

Jednou z mnohých predností novej stanice HP Z1 je revolučné beznástrojové šasi.(1) Používatelia tak môžu ľahko pridať pevný disk, upgradovať pamäť alebo získať prístup ku grafike.

 

HP Z1 v sebe kombinuje čistý industriálny dizajn, vysoký výkon (vďaka procesorom Intel® Xeon®(2)) a grafike NVIDIA Quadro s podporou viac ako jednej miliardy farieb(3) a vysokú spoľahlivosť produktov HP. Ceny aktuálne dostupných skladových konfigurácií začínajú už na 1 355 eur bez DPH.

 

Zákaznícke referencie

HP Z1 je kombináciou výkonu a dizajnu, vďaka ktorému môže byť skvelým doplnkom v akomkoľvek pracovnom prostredí,“ hovorí Scott DeTota, senior director spoločnosti CDW pre oblasť Product and Partner Management. „IT manažéri budú milovať jedinečné vlastnosti tejto pracovnej stanice, ktoré ju odlišujú od konkurencie.“

 

Keď naši zákazníci vidia, aké ľahké je otvoriť HP Z1 bez použitia náradia, vymeniť pevný disk alebo upgradovať pamäť, sú nadšení,“ hovorí Sandy S. Nasseri, prezident spoločnosti MelroseMAC.“Je to presne to, čo pri kompaktnej pracovnej stanici pre výrobu a postprodukčné práce hľadali. HP Z1 s grafikou NVIDIA Quadro, výkonnou filmovou strižňou Avid Media Composer 6.0, so softvérovým balíčkom Adobe Creative Suite a kompletným audiovizuálnym a grafickým riešením pre prácu, je v súčasnosti tou najhorúcejšou novinkou, ktorá sa objavila na scéne digitálnych médií a zábavy.”

 

Našimi zákazníkmi sú malé firmy a veľké podniky, ale aj školy a vládne agentúry; všetci majú jedno spoločné – potrebu spoľahlivej techniky,” hovorí Kristin Rogers, výkonný viceprezident pre predaj a marketing, PC Mall. „HP Z1 má všetky výhody tradičného počítača all-in-one, ale navyše ponúka ešte neprekonateľný výkon a spoľahlivosť. A čo je najdôležitejšie, možnosť upgradovania."

 

Neprehliadnite: