Produkty spoločnosti Samsung získali 4 ocenenia TIPA 2012

Tlačový servis  /  17. 04. 2012, 00:00

Samsung upevňuje vedúcu pozíciu na trhu s fotoaparátmi a zobrazovacími technológiami, celkovo bol ocenený v 4 kategóriách vyhlasovaných TIPA 2012.

 

 

Samsung Electronics Co., Ltd., popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, dnes oznámil víťazstvo v štyroch kategóriách prestížnych cien Technical Image Press Association (TIPA) 2012. Fotoaparát MV800, smartphone GALAXY Nexus, monitor SyncMaster S24/27A850 a OLED TV získali ocenenie ako „Najlepší kompaktný fotoaparát“, „Najlepšie mobilné zariadenie so zobrazovacou technológiou“, „Najlepší foto monitor“ a „Najlepší foto TV displej“.

Fotoaparát Samsung MV800 zvíťazil v kategórii „Najlepší kompaktný fotoaparát“ a potvrdil tak svoje miesto jednotky na trhu kompaktných fotoaparátov.

Fotoaparát Samsung MultiView MV800 predznačuje budúcnosť inovatívnych kompaktných fotoaparátov. Vyznačuje sa unikátnym 3,0" dotykovým Flip-out displejom otočným o 180°, ktorý umožňuje dokonalé zachytenie a jednoduché prehliadanie autoportrétov a extrémne vysokých alebo nízkych panoramatických snímok. Rozhranie Smart Touch 3.0 ponúka Filtre so špeciálnymi efektmi, funkciu smart album – inteligentný a šikovný systém pre uchovanie fotografií v digitálnych albumoch – a funkciu smart movie pre tvorbu kreatívnych videí. K rozhodnutiu poroty vyhlásiť MV800 „Najlepším kompaktným fotoaparátom roka“ prispeli krištáľovo čisté fotografie zhotovené v rozlíšení 16,1 megapixelov. K dokonalosti fotoaparátu prispel objektív značky Schneider Kreuznach 26-130mm s päťnásobným zoomom a rýchla elektronika.

 

Veľmi si vážime tieto prestížne ocenenia a sme na ne veľmi pyšní najmä preto, že sme zvíťazili podľa nášho názoru v tých najdôležitejších kategóriách,“ uviedol Jiří Kolařík, produktový manažér divízie Digital Imaging spoločnosti Samsung. „Je to dôkaz, že sa naše úsilie uberá správnym smerom. Neustále pracujeme na tom, aby sme svojim zákazníkom ponúkali dokonalejšie, múdrejšie a zábavné produkty, ktoré sú navyše veľmi ľahko ovládateľné,“ dodal.

Samsung GALAXY Nexus bol ocenený „Najlepším mobilným zariadením so zobrazovacou technológiou“ the Best Mobile Imaging Device pre svoj „inovatívny HD Super AMOLED displej“, ktorý používateľom umožňuje prezeranie fotografií a videí vo vysokom rozlíšení so širokým pozorovacím uhlom. Samsung bol tiež ocenený v kategórii „Najlepší foto monitor“ za Samsung SyncMaster S24/27A850 a jeho „novú Samsung LED PLS (Plane to Line Switching) technológiou“ s „väčšou presnosťou farieb a širším pozorovacím uhlom, než majú konkurenčné monitory.“ Štvrté ocenenie „Najlepší foto TV displej“ získala Samsung OLED TV.

 

Samsung OLED TV je vybavená najmodernejšou kvalitou obrazu, prináša živé a skutočné farby v 2D aj 3D obraze, čo z nej robí ideálnu televízor pre foto a video nadšencov,“ vyhlásili členovia poroty TIPA 2012.

Ceny Technical Image Press Association (TIPA) sú celosvetovo považované za najprestížnejšie ocenenie v oblasti foto a zobrazovacej technológie. Každý rok volí asociácia TIPA to najlepšie z produktov a technológií týkajúcich sa fotografovania, ktoré boli predstavené v uplynulých 12 mesiacoch. Udeľovanie cien prebehne v septembri v nemeckom Kolíne nad Rýnom

 

 

 

Neprehliadnite: