Asociácia ISACA sprístupnila novú verziu unikátnej metodiky COBIT

Tlačový servis  /  16. 04. 2012, 00:00

10.4.2012 bola verejnosti na www.isaca.org oficiálne sprístupnená verzia 5 metodiky COBIT (Control Objectives for Information and related Technology).

 

COBIT 5 v sebe zahŕňa najlepšie praktiky a najnovšie prístupy k riadeniu organizácie (napr. komerčnej firmy, štátnej inštitúcie) a k zladeniu jej IT s jej strategickými cieľmi. Poskytuje súbor celosvetovo uznávaných zásad, postupov, analytických nástrojov a modelov, ktoré pomáhajú zvýšiť prínos informačných systémov pre organizácie. COBIT 5 zásadným spôsobom rozširuje predchádzajúcu verziu vďaka integrácii ďalších významných metodických rámcov, štandardov a zdrojov vrátane ITIL (Information Technology Infrastructure Library) a súvisiacich ISO noriem. Na tvorbe COBIT 5 spolupracovali vrcholoví predstavitelia manažmentu, IT manažéri a IT experti z celého sveta. "Informácie sú menou 21. storočia a COBIT pomáha organizáciám efektívne riadiť a spravovať túto dôležitú hodnotu.", konštatoval Derek Oliver, Ph.D., vedúci tímu tvorcov COBIT 5. „Rastúci záujem o COBIT 5 je ohromujúci. Je zrejmé, že organizácie aktívne hľadajú návod, ako riadiť a zaistiť efektívne využívanie rastúceho množstva informácií a čoraz zložitejších technológií, s ktorými sa stretávajú“.

ISACA Slovensko pripravila pre svojich členov a záujemcov workshop venovaný prehľadu metodiky COBIT 5. Uskutoční sa v rámci konferencie ISACA Open Day 26.4.2012 v Bratislave, viac na www.isaca.sk.


 

 

Neprehliadnite: