LG predstavuje prvý skutočný cloud pre streamovanie multimédií

Tlačový servis  /  21. 05. 2012, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácej zábave, predstavuje unikátnu cloudovú službu pre  prepojenie televízorov, mobilných zariadení a počítačov.

 

 

Od 1. mája tohto roku je v prevádzke služba LG Cloud, ktorá umožňuje bezproblémové pripojenie a streamovanie digitálneho obsahu medzi zariadeniami. Aj keď je cloud dnes veľmi obľúbený  módne slovo, LG Cloud je prvou službou, ktorá umožňuje používateľom spravovať a konzumovať digitálny obsah na všetkých troch "obrazovkách" - teda na smartfónoch so systémom Android, na počítačoch a na Smart TV (nielen na nových CINEMA 3D modeloch), bez špeciálneho set-top boxu.


"Väčšina firiem dnes vidí cloud len ako úložisko YouTube alebo Flickr, teda len pre jeden typ obsahu. LG vyrába zariadenia, ktoré používajú milióny ľudí. Naši užívatelia chcú jednoduché riešenie. Nechcú chodiť na jedno miesto pre hudbu, na ďalšie pre video, inam pre fotky či kancelárske súbory. V našom riešení majú všetko pohromade a prehľadné", hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

 


 

Začať používať LG Cloud je jednoduché. Najprv je potrebné z Google Play stiahnuť do smartfónu aplikáciu LG SmartWorld. Verzia pre SmartTV sa nazýva rovnako, nájdete ju vo svojom obchode s aplikáciami na televízore. Na PC stačí otvoriť www.lgecloud.com a odtiaľ stiahnuť PC klienta. LG Cloud automaticky synchronizuje obsah smartfónu, počítača, televízora a cloudového disku. Fotografie a videá, ktoré zaobstaráte svojím smartfónom, môžu byť streamované do počítača alebo televízora takmer v reálnom čase. Video zostrihané na počítači stačí nahrať na LG Cloud a za pár sekúnd ho uvidíte na displeji smartfónu alebo na obrazovke televízora. Oneskorenie služby je minimálne, aj vďaka tomu, že obsah je skutočne streamovaný, tzn. prehrávanie začína okamžite - nie až po stiahnutí celého súboru.

Výhodou služby LG Cloud je Real-time Streaming Transcoding technology. Potrebná konverzia dát neprebieha v zariadení, ale v reálnom čase na serveri. Nie je tak potrebné riešiť problémy s kodekmi, užívateľ sa nemusí o nič starať. To nevie žiadna iná cloudová služba.


LG Cloud funguje perfektne aj s 3D obsahom. 3D video nasnímané LG 3D smartfónom môže byť na cloudový disk nahrané cez Wi-Fi, alebo pomocou 3G mobilného internetu. Na svojom televízore LG CINEMA 3D Smart TV si potom 3D zábery komfortne prehliadnete.


Pre lepšiu podporu cloudových služieb vytvorila spoločnosť LG novú divíziu s názvom Smart Business Center. Tá sa bude orientovať na zabezpečovanie obsahu a dostupnosť kvalitných služieb. LG Cloud bude ponúkaný ako bezplatne, tak ako platená služba. Voľný priestor na cloudovom disku a ceny dodatočných produktov sa budú líšiť trh od trhu.

 

Neprehliadnite: