70 nových pracovných miest v Protherm Production

Tlačový servis  /  21. 05. 2012, 00:00

Súčasná situácia na trhu práce nie je príliš optimistická. Ku koncu marca 2012 sa podľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR pohybovala miera nezamestnanosti na úrovni 13,69 %. Rady nezamestnaných sa rozširujú najmä o mladých stredoškolákov či vysokoškolských absolventov. Až 70 nových zamestnancov hľadá v súčasnosti skalický závod na výrobu kotlov Protherm Production.

 

 

Vznik nových pracovných príležitostí vo výrobnom závode v Skalici je dôsledkom zvýšenia počtu výrobných liniek. Hľadanie zamestnancov a brigádnikov však súvisí aj s potrebou výroby kotlov pre nasledujúcu vykurovaciu sezónu. „S výrobou kotlov sa každý rok začína už na jar. Aby sa pokryl dopyt po kotloch a uspokojili sa požiadavky zákazníkov, otvárajú sa práve v tomto období väčšie možnosti pre zamestnanie nových ľudí v závode. Po skončení sezónnych prác majú šikovnejší montážnici veľkú šancu získať v našej spoločnosti aj trvalý pracovný pomer,“ hovorí Ing. Peter Kuba, riaditeľ závodu na výrobu kotlov Protherm Production.

 

Práca vhodná aj pre ženy

Dvere skalického závodu sú otvorené ľuďom z celého Slovenska, bez rozdielu veku. Charakter práce umožňuje rovnoprávne zamestnanie oboch pohlaví. Montáž vykurovacieho spotrebiča nie je vôbec komplikovaná. Noví zamestnanci nemusia pri výrobe kotlov oplývať žiadnymi špeciálnymi schopnosťami. Po jednoduchom zaškolení zvládnu danú prácu bez problémov aj ženy. „Špičkové technológie montáž kotla značne uľahčujú. Elektronický pracovný postup na obrazovke LCD monitora sprevádza montážnikov celým procesom montáže kotla, a to nielen v textovej, ale aj obrazovej forme. Pri nesprávnom použití súčiastky sa montáž zastaví a zabráni montážnikovi pokračovať v práci,“ popisuje postup montáže kotla Peter Kuba.

 

Zamestnanecké benefity

Systém motivovania a odmeňovania v spoločnosti Protherm Production má za cieľ budovať dlhodobú spokojnosť a výkonnosť pracovníkov, a tým zvyšovať efektivitu a lojalitu zamestnancov voči firme. „K zaujímavým benefitom patria výhodné zľavy na výrobky značiek Protherm a Vaillant. Atraktívne finančné príspevky poskytujeme zamestnancom aj pri oslave 50. a 60. roku života, sobáša či narodenia dieťaťa. Nezabúdame ani na utužovanie vzťahov na pracovisku i mimo neho, a to rôznymi športovými či spoločenskými podujatiami,“ vymenúva Ing. Zuzana Šimonovičová, manažérka pre ľudské zdroje. Protherm Production zohľadňuje potreby a požiadavky zamestnancov a v maximálnej miere im vychádza v ústrety.

 

Neprehliadnite: