ESET vydáva BETA verzie ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6, ktoré dokážu nájsť ukradnutý laptop

Tlačový servis  /  17. 05. 2012, 00:00

ESET, líder v proaktívnej ochrane pred počítačovými hrozbami, dnes oznámil štart verejného testovania svojich vlajkových produktov – ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA. Funkcionalita Anti-Theft, ktorá dokáže lokalizovať ukradnutý laptop a monitorovať jeho aktivitu, je v BETA fáze zakomponovaná do oboch produktov, aby ju mohlo otestovať čo najviac užívateľov. ESET BETA program je finálnou fázou procesu vydávania produktov, počas ktorej sú širokej verejnosti k dispozícii na verejné testovanie. Oba programy ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6 sa dajú zadarmo stiahnuť zo stránky ESET.sk.

 

 

Technologická divízia ESETu je nadšená z predstavenia novej verzie nášho vlajkového softvéru – ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA – menej než rok po spustení jeho piatej generácie. Našich zákazníkov by sme radi pozvali do testovania najnovších BETA verzií, ktoré bude prebiehať nasledujúcich niekoľko mesiacov,” hovorí technologický riaditeľ ESETu Palo Luka.

Podľa výskumu ESETu s názvom Online Security Brand Tracker* sú užívatelia počítačov stále viac mobilní – 63 percent sa k internetu pripája cez laptop a 12 percent cez netbook. Prieskum tiež hovorí, že Anti-Theft funkcionalita je pre užívateľa na základe dôležitosti najprioritnejšou vlastnosťou. Ochranu pred neautorizovaným prístupom k počítaču identifikovalo 88 percent respondentov ako “nutnosť” alebo ako “dobré mať”, ochranu pred krádežou údajov si vyžiadalo 77 percent respondentov. Každý šiesty surfer sa okrem toho priznal k tomu, že už mal osobnú skúsenosť so stratou údajov.

Všetky zo spomenutých záverov sú dôvodmi prečo si Anti-Theft funkcionalita našla cestu do šiestej generácie týchto produktov. Vďaka nej bude môcť užívateľ lokalizovať stratený alebo ukradnutý počítač na mape a sledovať jeho aktivitu bez toho, aby o tom vedeli zlodeji. Ku všetkým zozbieraným údajom sa bude môcť majiteľ dostať vďaka stránke my.eset.com. “V ESETe nechceme, aby museli zákazníci platiť viac za niečo, čo považujeme za nedeliteľnú súčasť osobnej bezpečnosti. Z tohto dôvodu bude nová Anti-Theft vlastnosť spolu s ďalšími benefitmi pridaná do ESET Smart Security 6 bez navýšenia ceny. Konečná verzia bude vydaná v priebehu roka 2012,” vysvetľuje Palo Luka.

ESET NOD32 Antivirus 6 BETA a ESET Smart Security 6 BETA obsahujú množstvo vylepšených vlastností a benefitov, ktoré budú môcť užívatelia otestovať: Vylepšený osobný firewall a rodičovskú kontrolu, ochranu vymeniteľných médií, hráčsky režim, antivírus a antispyware vybudovaný na oceňovanom skenovacom jadre, cloudové skenovanie a skenovanie v čase nečinnosti počítača, HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) a ďalšie.

Vybrané vlastnosti a benefity ESET NOD32 Antivirus 6 BETA a ESET Smart Security 6 BETA

Anti-Theft – Ochrana pri krádeži (po vydaní finálneho produktu ju bude obsahovať len ESET Smart Security 6) – Automaticky monitoruje stratený alebo ukradnutý počítač a na mape zobrazuje jeho polohu na základe zachyteného Wi-Fi signálu, keď je prístroj online. Tieto informácie nájde užívateľ na stránke my.eset.com. Tiež bude môcť cez webkameru sledovať zlodejov bez toho, aby o tom vedeli.

Osobný firewall (len v produkte ESET Smart Security 6 BETA) – Zabráni neautorizovaným užívateľom pred prístupom k počítaču a zneužitiu osobných údajov. Užívateľ tak môže bezpečne nakupovať, vykonávať bankové transakcie a používať sociálne médiá.

Rodičovská kontrola (len v produkte ESET Smart Security 6 BETA) – Vďaka tejto vlastnosti môže užívateľ lepšie ochrániť deti v prostredí internetu. Na základe ich veku môže zablokovať webové stránky tak, že si vyberie z prednastavených kategórií.

Skenovanie v stave nečinnosti počítača – Vykonáva hĺbkovú kontrolu počítača v čase, keď nie je používaný vďaka čomu nezaťažuje systém. Deteguje tým potenciálne neaktívne hrozby predtým, než začnú škodiť. Ak je prístroj len na batérii, toto skenovanie sa vypína, aby nezvyšovalo jej spotrebu.

Skenovanie počas sťahovania súborov – Skracuje čas skenovania tým, že skenuje špecifické typy súborov už počas ich sťahovania – napríklad archívy alebo aktualizácie pre smartfóny.

Všetky BETA verzie sú predzvesťami finálnych produktov. Sú určené na testovanie a nemali by byť používané na výrobných systémoch, ktoré obsahujú dôležité dáta. ESET si cení názory a spätnú väzbu svojich zákazníkov. Ak ste počas testovania produktu narazili na problém, prosím oznámte nám ho vyplnením tohto formulára. Budeme vďaka tomu schopní skvalitniť finálnu verziu programu.
Pre viac informácií prosím navštívte stránku o ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6.

* Online Security Brand Tracker vlna číslo 6 je celosvetový výskumný projekt, ktorý meria výkonnosť popredných softvérových bezpečnostných produktov určených pre domácnosti. Prieskum reprezentuje 1,8 miliardy internetových užívateľov zo šiestich kontinentov. Jeho cieľom je získať poznatky o aktuálnej situácii a trendoch na kľúčových trhoch; získať informácie a názory o trhu za účelom riadenia predaja a marketingových aktivít spoločnosti ESET a technologického vývoja jej produktov. Počet vybraných krajín je 49; prieskum vykonala belgická spoločnosť InSites Consulting prostredníctvom online prieskumu, dáta analyzovala slovenská firma United Consultants v októbri a novembri 2011.

Neprehliadnite: