TEMPEST s dvomi prestížnymi oceneniami od Microsoft-u

Tlačový servis  /  14. 05. 2012, 00:00

TEMPEST zvíťazil v súťaži Microsoft Industry Awards v Slovenskej republike už druhý rok po sebe. V tomto roku získal ocenenia v kategóriách Najinovatívnejšie riešenie s použitím Microsoft technológií a Najlepšie riešenie pre štátnu správu, samosprávu a akademickú sféru. Ceny z rúk generálneho riaditeľa Microsoft Slovakia, Petra Čerešníka prevzali Peter Laco, riaditeľ divízie softvérového vývoja a Alojz Časný, Senior Business Specialist, zo spoločnosti TEMPEST.

 

TEMPEST získal ocenenie v kategórií najinovatívnejšie riešenie s použitím Microsoft technológií za vytvorenie e-learning platformy s názvom Hra Milión. Riešenie realizované pre Nadáciu Slovenskej sporiteľne simuluje podnikateľské prostredie, vysvetľuje základné princípy investovania v trhovom prostredí a prispieva k zvyšovaniu finančnej gramotnosti študentov. Za prvé dva týždne prevádzky dosiahla hra 10 000 unikátnych používateľov. Vďaka škálovateľnému technologickému prostrediu Windows Azure a technológií Microsoft Silverlight sa vzdelávacia platforma dokáže prispôsobiť nárazovým požiadavkám na počet používateľov a je optimálne dostupná odkiaľkoľvek.

 

V kategórií najlepšie riešenie pre štátnu správu, samosprávu a akademickú sféru realizoval TEMPEST overovacie riešenie Národného dopravného informačného centra. Riešenie vytvára jednotné prostredie, ktoré je schopné merať, sledovať a analyzovať stav dopravy v reálnom čase, čím zároveň zvyšuje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Riešenie TEMPEST-u tiež zavádza svetové štandardy inteligentnej dopravy a agreguje dopravné informácie z rôznych heterogénnych informačných systémov v správe viacerých organizácií. Riešenie využíva nástroje ako BizTalk Server, Microsoft SQL, .NET Framework a iné.

 

 

Už druhýkrát v rade sa nám podarilo získať ocenenie Microsoft Industry Awards. K opakovanej výhre v kategórií Najinovatívnejšie riešenie tento rok pribudlo aj ocenenie za riešenie v kategórií Štátna správa, samospráva a akademická sféra. Dve najvyššie ocenenia sú dôkazom, že softvérové platformy spoločnosti Microsoft sú pre našich zákazníkov zaujímavé a že spolu s know-how TEMPEST-u dokážu priniesť merateľné výsledky,“ komentuje ocenenie Peter Krásny, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TEMPEST.

 

Microsoft Industry Awards získava každou sezónou väčšiu prestíž najmä technicky náročnejšími a vyspelejšími riešeniami. Nesmierne ma teší, že so všetkými našimi partnermi pracujeme v úzkej symbióze a o to radšej potom najdokonalejšie projekty vidíme ocenené. Tento rok sme takto, v poradí už šiestykrát, poďakovali za rozvoj slovenského podnikateľského prostredia aj spoločnosti TEMPEST, ktorá získala hneď dve ocenenia,“ uviedol generálny riaditeľ Microsoft Slovakia Peter Čerešník.

 

Ocenenie Microsoft Industry Awards sa každoročne udeľuje najlepším partnerom spoločnosti Microsoft, ktorí vyvíjajú riešenia a aplikácie na platforme Microsoft a využívajú nové technológie v riešeniach pre zákazníkov. Hodnotiacim kritériom pri výbere jednotlivých riešení je predovšetkým rozsah projektu, využitie nových Microsoft technológií, prínos pre zákazníka, jeho spokojnosť, a inovácia samotných riešení.

 

Neprehliadnite: