Ericsson rozširuje ponuku heterogénnych sietí o základňovú stanicu Pico s Wi-Fi pripojením

Tlačový servis  /  05. 04. 2012, 00:00

Heterogénna sieť od Ericssonu poskytuje rovnaké služby pri polovičnom rádiovom spektre a 2–10násobnom zvýšení kapacity v porovnaní s produktmi pre úroveň makro buniek a malých buniek od rôznych dodávateľov.

Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) dnes oznámil, že uviedol na trh produkty pre malé bunky, medzi ktoré patrí rádiová základňová stanica Pico s integrovaným pripojením Wi-Fi. Teraz je  tak možné do siete ľahko pridávať malé bunky v podobe nových malých produktov RBS od Ericssonu s využitím licencovaného rádiového spektra 3GPP i nelicencovaného spektra, napr. Wi-Fi signálu – obidve spektrá je možné prenášať rovnakými spätnými prenosmi.

Jedným z hlavných problémov, s ktorými sa dnes mobilní operátori stretávajú, je nájdenie nových lokalít k umiesteniu staníc. Novo predstavené malé produkty RBS sú v týchto situáciách preferovanou voľbou vďaka ich optimálnej veľkosti a flexibilným možnostiam spätných prenosov. RBS Pico rozširuje ponuku základňových staníc RBS 6000 – doplní makro úroveň rádiových základňových staníc v prostredí s veľkým objemom sieťových prenosov, a to za účelom zvýšenia kapacity a výkonu siete. Spoločne s ponukou základňovej stanice RBS Pico Ericsson uvádza na trh produkt Indoor Pico Gateway, ktorý umožní zavádzať vo vnútri budov siete, ktoré budú naplno koordinované s makro úrovňou.

Pre mobilných operátorov je aj za optimálnych podmienok náročné zabezpečiť vysokú rýchlosť a spoľahlivosť vysokorýchlostného pripojenia tak, aby táto služba bola pre užívateľov vysoko komfortná; ešte komplikovanejšie to však je v husto osídlenom mestskom prostredí, napr. v centre mesta, kde sa na relatívne malom území sústreďuje veľký počet užívateľov.

V takýchto prípadoch Ericsson navrhuje zvýšiť kapacitu siete nasledujúcimi spôsobmi:

·         Zlepšiť makro úroveň modernizáciou funkcií existujúcich základňových staníc.  

·         Zvýšiť hustotu makro úrovne zvýšením počtu buniek.

·         Pridať malé bunky na doplnenie makro úrovne.

Najlepším možným riešením je prístup Ericssonu, kedy sa všetky tri možnosti skombinujú v jednej sieti.

Integrované riešenie heterogénnej siete od Ericssonu štandardne ponúka mobilným operátorom min. o 50 % nižší celkové náklady vlastníctva u úrovne malých buniek v porovnaní s využitím viacero rôznych dodávateľov. Úspora nákladov sa dosiahne integráciou, flexibilitou spätných prenosov a jednoduchšou inštaláciou a údržbou.

Ulf Ewaldsson, technický riaditeľ Ericssonu, vyhlásil: „ Vďaka novým malým produktom RBS od Ericssonu a nášmu jedinečnému prístupu k heterogénnym sieťam môžu mobilní operátori ponúkať rovnaké služby pri využití len polovice rádiového spektra v porovnaní s využitím samostatných dodávateľov pre úroveň malých buniek. Kombináciou vylepšenej a zahustenej makro úrovne s energeticky úspornými malými bunkami je možné dosiahnuť veľmi vysokého objemu prenosov. Jedná sa o najprogresívnejšie riešenie pre mobilných operátorov, ktorí chcú svojim zákazníkom ponúknuť mobilný životný štýl a skutočne bezproblémový užívateľský komfort.“

Základňová stanica RBS Pico s integrovanou technológiou Wi-Fi poskytuje v rámci ponuky heterogénnej siete komplexné riešenie uspokojujúce potrebu veľkého objemu prenosov a zabezpečuje modulárnu flexibilitu spätných prenosov s podporou kaskádovania a agregácie.  

Neprehliadnite: