Sony WX100: najmenší a najľahší kompakt na svete

Tlačový servis  /  04. 04. 2012, 00:00

Sony DSC-WX100 je fotoaparát, ktorý by ste pre jeho veľkosť mohli celkom ľahko prehliadnuť. Vďaka jeho štýlovému minimalistickému dizajnu, pestrým farbám a kvalitným fotografiám však vynikne kdekoľvek sa objaví. Ponúka 10-násobný optický a 20-násobný digitálny zoom pri rozlíšení až 18,2 megapixlov. Toto sú skutočne úctyhodné parametre pre najmenší a najľahší kompaktný fotoaparát.

Útly, ľahký no stále výkonný.

Je to tak: Sony WX100ka je najmenší a najľahší kompaktný fotoaparát v tejto triede. Aj napriek hrúbke 17,5 mm v jeho najtenšom bode sa podarilo spoločnosti Sony vtesnať do jeho tenkých útrob CMOS snímač Exmor R s rozlíšením 18,2 megapixlov a procesor BIONZ. Tieto komponenty sa pritom používajú aj pri vyšších modelových radoch. Sony teda nerobilo pri zmenšení tela nijaké kompromisy, týkajúce sa kvality fotografií. Aj napriek svojej veľkosti a váhe poskytuje bohaté 10-násobné optické a 20-násobné digitálne priblíženie. Zároveň je schopný snímať nádherné širokouhlé zábery, či kvalitné detailné snímky. Digitálny zoom novej generácie pritom pracuje s výrazne lepším výsledok, než doteraz ponúkali bežné fotoaparáty. A napriek všetkému sa stále pohodlne zmestí do vrecka nohavíc.  

Zábavný fotoaparát

Sony WX100 je hravý fotoaparát, čo dokazuje aj 5 rôznych farebných prevedení. Vybrať si môžete z elegantnej čiernej, hravej ružovej, univerzálnej striebornej, podmanivej hnedej, či nevinnej bielej farby. Hravosť podporujú aj rôzne kreatívne funkcie fotenia, ale aj snímanie kvalitných videí vo formáte Full HD. Na úpravu fotiek už netreba počítač ani drahý softvér. WX100ka v sebe skrýva aj funkcie na úpravu nasnímaných fotografií, a tak sa môžu upravovať priamo vo fotoaparáte. Výsledky sú viditeľné okamžite na 6,7 cm LCD displeji. WX100 napríklad upraví vaše fotky do štýlu obrazu, maľovaného vodovými farbami alebo komiksu.

Natáčanie videa je taktiež jednoduché a intuitívne. Kvalitu Full HD formátu si vychutnáte aj pri videách natočených na tomto „krpcovi“. Vylepšený automatický režim navyše dokáže sám nastaviť všetky potrebné parametre, ako napríklad expozíciu, či vyváženie bielej tak, aby vaše fotografie vyzerali skutočne pekne. Viete napríklad nasnímať čisté objekty s rozostretým pozadím, akoby boli fotené na zrkadlovke. Fotenie s WX100 teda určite nadchne každého amatérskeho fotografa.

Neprehliadnite: