NESS KDC napriek hospodárskej kríze bude ešte väčší…

Tlačový servis  /  02. 04. 2012, 00:00

Košice, 2.apríl 2012 -NESS Technologies, globálny dodávateľ služieb a riešení v oblasti IT a obchodu, rozšíril svoje portfólio významných klientov. Umožnil mu to kontrakt v hodnote 2,5 mil. USD so spoločnosťou VIX – líder na trhu v oblasti riešení mobility v rámci dopravy. Inteligentné riešenia VIX celosvetovo využíva viac než 140 miliónov užívateľov.

NESS Technologies vo svojom košickom výskumnom a vývojovom centre NESS KDC vytvoril pre spoločnosť VIX rozšírené vývojové centrum - Extended Development Center. Momentálne v ňom pracuje 24 IT profesionálov. 

„Hľadali sme odborníkov na inžiniering produktov, niekoho s medzinárodným pôsobením, kto by bol partnerom pre naše vývojové centrá po celom svete,“ uviedol Cliff Bull, CTO spoločnosti VIX. „NESS KDC je ideálnym partnerom pre prácu na našich kľúčových produktoch. Ich prístup k spolupráci a využívanie Agile metodológie práce znamenajú, že sa plynule spoja s našimi internými tímami. Mimoriadne na nás zapôsobila úroveň odbornosti a všeobecne aj kvalita NESS tímu v Košiciach.“

Spoločnosť VIX má vo svete štyri centrá pre vývoj softvéru. Košické centrum, ktoré sa práve teraz rozširuje, za viac než pol roka svojej existencie presvedčilo svojou kvalitnou prácou tak, že sa VIX rozhodol urobiť z neho svoje najväčšie vývojové centrum. S orientáciou na vývoj nových softvérových produktov, ich následnú správu a ďalšie rozširovanie po nasadení k zákazníkom. Projekty pokrývajú celé spektrum produktov v oblasti dopravných systémov, od embedded softvéru pre rôzne zariadenia, cez mobilné technológie pre individuálnych cestujúcich, čipové karty, lístkové automaty, riadiace centrály dopravcov a iné.

Podľa C.Bulla spolupráca prináša benefity pre obe strany, pre Ness poskytuje možnosť zamestnať ľudí, získať nové vedomosti a zároveň skúsenosti bohaté pre región. VIX touto spoluprácou získava prístup k vysoko kvalifikovanej a motivovanej pracovnej sile a možnosť napojiť sa do siete NESS.

„Každý takýto projekt je jedinečný a je pre nás výzvou. Našu spoluprácu s VIX rozširujeme aj na iné krajiny, v ktorých pôsobí a pre nás je to šanca spoznať nových ľudí, iné kultúry,“ hovorí gen. riaditeľ NESS KDC Marek Antal. „Pri takýchto projektoch komunikácia a schopnosť pracovať vo virtuálnych tímoch je kľúčová kompetencia a my s týmto máme dlhoročné skúsenosti. Takisto je to práca na projektoch, ktoré sú naozaj výnimočné svojimi nárokmi na najnovšie IT technológie. Jeden zo systémov, na ktorom pracujeme, musí napríklad spracovávať dáta v reálnom čase o stave a polohe tisícok vlakov a autobusov a optimalizovať ich trasy a odhadovať príchody a odchody. A to sú naozaj náročné úlohy.“

Napriek krízovému obdobiu NESS KDC rozvíja svoje činnosti a ponúka nové pracovné príležitosti, pretože sa teší výraznému záujmu zo strany svetových lídrov v IT priemysle. Momentálne v NESS KDC pracuje 300 softvérových inžinierov. „Máme nových zákazníkov a o naše služby je veľký záujem. Chceme sa v tomto roku uchádzať o European Outsourcing Association Awards aj preto, lebo nás v tomto podporujú naši zákazníci svojimi referenciami o nás. Chceme naďalej rásť nielen v Košiciach, ale aj v strednej Európe,“ dodáva M. Antal.

Predpokladaný rast je práve dôvodom, prečo NESS KDC  hľadá šikovných programátorov aj testerov, ktorí chcú vyvíjať softvér pre zahraničné spoločnosti priamo v Košiciach. Je to ideálna príležitosť pre zúročenie nadobudnutých zručností pre skúsených C# aj C++ špecialistov. Zároveň ide o vynikajúcu perspektívu pre mladých, začínajúcich programátorov aj testerov, ktorí chcú naštartovať svoju pracovnú kariéru a naučiť sa, ako sa robí softvér v profesionálnych podmienkach. Podľa M. Antala ľudia v NES KDC nikdy nepracujú osamotene: „Spájame ich do vyvážených tímov, v ktorých spoločne pracujú a často aj trávia spolu mimopracovný voľný čas. Z práce na zahraničných projektoch vyplýva potreba znalosti anglického jazyka, avšak nie je potrebná jeho vynikajúca znalosť, postačuje aj priemerná hovorová úroveň, pretože pracovníkov podporujeme jazykovými kurzami priamo u nás v pracovnom čase.“

Neprehliadnite: