HP predstavilo novú iniciatívu na optimalizáciu cloudovej IT infraštruktúry

Tlačový servis  /  21. 03. 2012, 00:00

Partnerský program HP sa zameriava na riadenie bezpečnostných rizík a zjednodušenie reportovania v aplikáciách prevádzkovaných v cloude

Bratislava 21. marca 2012 – Spoločnosť HP predstavila nový partnerský program HP Enterprise Security Cloud Connections zameraný na uľahčenie a zrýchlenie prechodu organizácií k technológiám bezpečnej cloudovej infraštruktúry.
V súčasnosti zrejme najväčšou prekážkou masovejšieho „prijatia“ cloud computingu je nedostatočná identifikácia a prehľad činností jednotlivých používateľov. Organizácie ale na pokročilú optimalizáciu svojej IT infraštruktúry potrebujú jednotný prehľad o využívaní cloudových zdrojov – vrátane interných systémov či aplikácií a služieb, ktoré prevádzkujú externí poskytovatelia cloudových riešení.
Tuto prekážku odstraňuje program HP Enterprise Security Cloud Connections, vďaka ktorému partneri spoločnosti HP môžu pomôcť svojim zákazníkom posúdiť jednotlivé IT procesy a zhodnotiť celopodnikové riziká pri súčasnej automatizácii ich správy a splneniu bezpečnostných predpisov naprieč tradičnými i cloudovými prostrediami.
Program umožňuje poskytovateľom cloudových riešení integrovať jednotlivé cloudové aplikácie a infraštruktúru zákazníkom prostredníctvom platformy HP Security Intelligence and Risk Management (SIRM). Táto platforma následne poskytne štandardizovaný formát na publikovanie bezpečnostných rizík a prehľadu systémových udalostí získaných od poskytovateľov cloudových riešení, a sprístupní tieto dáta zákazníkom, partnerom či poskytovateľom systémových služieb.
Medzi prvými partnermi, ktorí sa do nového programu HP zapojili, sú okrem iných spoločnosti Box, Inc. a Okta.
„Nedostatočná prehľadnosť v činnostiach jednotlivých používateľov je často hlavná prekážka, ktorá bráni podnikovým zákazníkom využívať cloudové aplikácie a infraštruktúry,“ povedal Jeff Scheel, viceprezident pre obchodný rozvoj divízie HP Enterprise Security. „Vďaka spolupráci so spoľahlivými partnermi, ako sú napríklad spoločnosti Box či Okta, teraz dokážeme ešte lepšie rozptýliť obavy organizácií z prechodu do cloudového prostredia, ktoré sú založené na predsudkoch o jeho dostupnosti, kompatibilite a zabezpečení.“
„Najväčšou prioritou každého úspešného IT manažéra je vytvoriť bezpečné IT prostredie, ktoré je neustále dostupné a pripravené podporovať obchodný plán a ďalší rast,“ povedala Karen Appleton, viceprezidentka pre obchodný rozvoj spoločnosti Box, Inc. „Partnerský program HP Enterprise Security Cloud Connection nám umožňuje pracovať s jednotným pohľadom na aktivity našich používateľov vrátane prídavných bezpečnostných kontrol obsahu zdieľaného na našej platforme. Spolu s HP zrýchľujeme odozvu cloudových prostredí novej generácie tým, že pomáhame podnikom na celom svete bezpečne zdieľať ich obsah a pristupovať k nemu z akéhokoľvek zariadenia alebo umiestnenia.“
„IT manažéri využívajú riešenia Okta na centrálnu kontrolu spôsobov, akými používatelia získavajú prístup ku cloudovým aplikáciám, a na bezpečnú integráciu týchto aplikácií s ich tradičnou IT infraštruktúrou,“ povedal Frederic Kerrest, viceprezident pre prevádzkové záležitosti a spoluzakladateľ spoločnosti Okta. „Vďaka integrácii používateľských dát s bezpečnostnou platformou HP SIRM môžeme zákazníkom dodať komplexný prehľad a možnosť kontroly nad ich používateľmi, infraštruktúrou i aplikáciami – a to ako v tradičných prostrediach, tak aj v cloude.“
Jednoduchšia práca s dátami z cloudu vďaka HP ArcSight
Partnerský program HP Enterprise Security Cloud Connections nadväzuje na HP ArcSight Common Event Format, otvorený štandard, ktorý zlepšuje previazanosť informácií z rôznorodých bezpečnostných a sieťových zariadení či aplikácií.
Nástroj HP ArcSight Cloud Connectors zachytáva a odovzdáva jednotlivé systémové udalosti cloudových aplikácií „nadriadenej“ platformě HP ArcSight, ktorá ich ďalej triedi, ukladá a analyzuje. Vďaka tomu môžu zákazníci lepšie identifikovať bezpečnostné hrozby či pokusy o porušenie alebo zneužitie podnikových bezpečnostných politík. Zákazníci môžu rovnako ľahko a rýchlo pridať nové typy systémových udalostí generovanými aplikáciami od poskytovateľov cloudových služieb do ich existujúcich bezpečnostných politík a reportov bez akejkoľvek zmeny zdrojového kódu.
Dostupnosť
Nástroj HP ArcSight Cloud Connectors bude dostupný v najbližšej dobe a umožní zákazníkom pridávať systémové udalosti tretích strán do ich vlastnej inštalácie HP ArcSight.
Ďalšie informácie o možnostiach prijatia do programu HP Cloud Connections možno získať prostredníctvom emailu cloudconnections@hp.com.
Platforma HP SIRM je kľúčovou súčasťou riešenia HP IT Performance Suite, ktoré pomáha organizáciám a vládnym inštitúciám s prechodom na stratégiu Instant-On Enterprise. HP IT Performance Suite prináša komplexnú sadu nástrojov na správu IT prostredia, jeho automatizáciu a prispôsobenie výkonu IT konkrétnym cieľom jednotlivých spoločností.

Neprehliadnite: