AVG Technologies je „Najobdivovanejšou IT firmou v Českej republike“

Tlačový servis  /  20. 03. 2012, 00:00

Po úspešnom vstupe na newyorskú burzu je AVG jediná spoločnosť zaoberajúca sa internetovou bezpečnosťou, ktorá sa dostala do rebríčka Czech Top 100.

PRAHA, 20. marca, 2012 – AVG Technologies, vedúci poskytovateľ internetovej a mobilnej bezpečnosti, získal titul Najobdivovanejšej spoločnosti v kategórii Informačné technológie a systémy v Českej republike. Rebríček zostavuje nezávislé združenie CZECH TOP 100.


 „Spoločnosti sa každý rok vyberajú veľmi pozorne, obvykle je všetko sprevádzané dlhými diskusiami. S AVG to ale bolo jednoduché, spoločnosť totiž uskutočnila v posledných rokoch obrovský pokrok. Sme hrdí na to, že známa česká spoločnosť, akou je AVG, dosiahla taký veľký úspech svojím nedávnym vstupom na newyorskú burzu,“ povedal Ing. Jan Struž, prezident združenia Czech Top 100.


AVG sa umiestnila najvyššie v kategórii Informačné technológie a systémy, keď splnila všetky požiadavky a hodnotiace kritériá komisie. Komisia vyzdvihla napr. kvalitu produktov a služieb AVG, jej finančnú atraktivitu, schopnosť udržať si talentovaných ľudí alebo jej zodpovednosť k životnému prostrediu. Vzhľadom na to, že v každej z 25 kategórií bola vyhlásená len TOP štvorka, obsadil druhé miesto podnikateľský softvér SAP, tretí skončil Microsoft a na štvrtom mieste sa umiestnil portál Seznam.cz. Žiadna iná spoločnosť zaoberajúca sa internetovou bezpečnosťou nebola ocenená tak vysoko.
„Sme veľmi hrdí na toto dôležité uznanie od združenia Czech Top 100, ale aj na naše české dedičstvo. AVG potvrdila svoju vedúcu pozíciu na trhu nedávnym vstupom na newyorskú burzu a ukázala, ako sa spoločnosť založená v Českej republike môže dostať na vrchol globálneho korporátneho sveta. S približne 108 miliónmi aktívnych používateľov po celom svete je AVG technologickým lídrom, ktorý poskytuje svojim používateľom pokoj na duši v dnešnom prepojenom svete,“ dodal JR Smith, generálny riaditeľ AVG Technologies.
Rebríček Czech Top 100 sa pripravuje každý rok. Ako zdroj inšpirácie mu slúžia medzinárodne úspešné rebríčky v časopisoch Fortune a Forbes.

Neprehliadnite: