Samsung spustil upgrade na Android 4.0 ICS určený pre inteligentný telefón GALAXY S II

Tlačový servis  /  15. 03. 2012, 00:00

Nový operačný systém ponúkne používateľom možnosť využívať funkcie ako je sledovanie prenesených dát alebo odomknutie zariadenia prostredníctvom rozpoznania tváre.

Bratislava, 15. marca 2012 Samsung Electronics Co., Ltd, popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, oznámil dostupnosť softvérového upgradu operačného systému Android pre telefón GALAXY S II. Najnovšie tak bude môcť využívať Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich). Upgrade je dostupný v európskych krajinách vrátane Poľska, Maďarska a Švédska, a ďalej v Kórei a postupne bude uvedený aj na ďalších trhoch. Pre Českú a Slovenskú republiku je aktualizácia naplánovaná na začiatok apríla. V dohľadnej dobe bude pokračovať softvérový upgrade na Android 4.0 ICS tiež pre modely GALAXY Note, GALAXY SII LTE, GALAXY R, GALAXY Tab 7.0 Plus, 7.7, 8.9, 8.9 LTE a 10.1. Upgradom na verziu Android 4.0 ICS Samsung posilňuje svoju pozíciu popredného dodávateľa zariadení s operačným systémom Android. 

„Neustále sa snažíme vychádzať v ústrety potrebám našich zákazníkov. Preto spúšťame upgrade operačného systému Android, vďaka ktorému získajú používatelia možnosť využívať vo svojom zariadení GALAXY zdokonalené funkcie,“ uviedol JK Shin, prezident divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. 

Koncom marca ponúkne spoločnosť Samsung aj upgrade firmwaru na Android 2.3 Gingerbread určeného pre prístroje GALAXY S, GALAXY Tab 7", GALAXY S Plus, GALAXY S SCL (Super Clear LCD) a GALAXY W. Upgrade firmwaru pre prístroj GALAXY S zahŕňa napríklad funkcie Face Unlock, Snapshot, Photo editor a ďalšie. 

Dostupnosť, načasovanie softvérového upgradu aj zoznam zariadení, ktoré bude možné upgradovať na Android 4.0, sa budú na jednotlivých trhoch aj u jednotlivých operátorov líšiť.

Neprehliadnite: