SAP predstavil nové riešenie pre malé podniky na báze cloudu

Tlačový servis  /  08. 03. 2012, 00:00

Bratislava, 8. marca 2012 - Spoločnosť SAP AG predstavila na veľtrhu CeBIT 2012 nové riešenie SAP® Business One OnDemand. Osloví predovšetkým malé podniky, ktoré požadujú minimálne obstarávacie a nízke prevádzkové náklady spojené s IT.

Nové OnDemand riešenie má byť komplexným produktom, ktorý  bude užívateľsky jednoduchý a zároveň dostupný za transparentnú a predvídateľnú cenu. Je určené pre menšie podniky, ktoré by chceli získať jedno riešenie so širokou škálou podnikových funkcií, vrátane podpory procesov predaja, nákupu, riadenia zásob a financií. SAP, svetový líder v oblasti podnikových informačných systémov, ho plánuje poskytovať prostredníctvom kvalifikovaných partnerov na báze mesačného poplatku za každého používateľa.  

SAP Business One OnDemand ako kompletné prostredie typu cloud hostované partnermi a určené pre menšie firmy má doplniť ponuku takýchto riešeni, doteraz reprezentovaných   SAP® Business ByDesign™, určeným najmä pre stredne veľkých zákazníkov. „Malé a stredne veľké podniky totiž predstavujú aj naďalej pre SaaS / hostované riešenia relatívne nevyužitý trh. To platí najmä o malých firmách,“ povedal Ray Boggs, viceprezident IDC. To sa však v blízkej budúcnosti pravdepodobne zmení -  viac ako polovica malých podnikov má v úmysle začať využívať plánovanie podnikových zdrojov (ERP), riadenie vzťahov so zákazníkmi (CRM) a ďalšie druhy pokročilého softvéru na báze cloudových aplikácií. „Samozrejme, nie každý prejde na cloud, ale záujem jednoznačne rastie,“ dodal Ray Boggs. 

SAP Business One OnDemand bude vhodný pre zákazníkov, ktorí chcú nasadiť svoj prvý komplexný ERP softvér, ale aj pre pobočky veľkých podnikov s požiadavkami na špecifické priemyselné funkcionality. Zákazníci sa môžu rozhodnúť pre model s využitím cloudového riešenia alebo môžu chcieť cloudové riešenie skombinovať so softvérom nainštalovaným u seba, a tak sa vyhnúť veľkým jednorazovým výdavkom alebo kapitálovým investíciam. Spolu s možnosťou získať trvalú licenciu na inštalácie u seba alebo na hostované inštalácie si riešenie On-Demand kladie za cieľ poskytnúť zákazníkom bezkonkurenčnú flexibilitu licencovania a rozsahu dodávky a možnosť získať aplikáciu svetovej úrovne SAP Business One podla svojich vlastných IT a finančných preferencií. 

„Malé podniky s malou infraštruktúrou a dodávateľsky zabezpečovanými IT budú zrejme využívať ponuky na báze cloud, niekedy v jednoduchej kombinácii so svojim existujúcim softvérom,“ povedal Eric Duffaut, prezident Ecosystem & Channels, SAP AG. „Spolu s našimi partnermi je spoločnosť SAP odhodlaná poskytovať zákazníkom všetkých veľkostí možnosť výberu riešenia, ktoré vyhovuje ich potrebám. Teraz tak môžu malé firmy používajú SAP Business One u seba alebo formou cloudu a dosiahnuť lepší chod svojho podniku.“ 

Neprehliadnite: