Samsung MobilePrint – skutočná mobilná tlač

Tlačový servis  /  02. 03. 2012, 00:00

Aplikácia MobilePrint umožňuje bezdrôtové pripojenie smartphonu alebo tabletu k tlačiarňam Samsung a je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS.

Bratislava - 2. marca 2012 Aplikácia Samsung MobilePrint sa stáva neoddeliteľnou súčasťou tlačiarní Samsung. Na aké účely a za akých podmienok je možné službu využiť, je však menej známe. Aplikácia Samsung MobilePrint je určená pre zariadenia so systémom Android, smartphony a tablety s iOS a umožňuje používateľom priame prepojenie s bezdrôtovými tlačiarňami Samsung cez Wi-Fi alebo lokálnu sieť. Používatelia môžu tlačiť fotografie, PDF súbory a webové stránky priamo zo svojich zariadení. Vďaka tejto aplikácii je tiež možné ľahko skenovať do mobilného telefónu.

„Mobilný telefón, ako nerozlučný spoločník svojho majiteľa, dostáva vďaka aplikácii Samsung MobilePrint doteraz nepoznaný rozmer. Jednoduchosť, rýchlosť a maximálna efektivita sú hlavnou prednosťou nášho riešenia mobilnej tlače,“ uviedol Štefan Peľo, produktový manažér divízie IT spoločnosti Samsung.

Bezchybné spojenie

Aplikácia Samsung MobilePrint využíva Wi-Fi alebo sieťové pripojenie a nevyžaduje žiadnu inštaláciu ovládacieho softvéru alebo prenastavenie siete. Táto aplikácia je dostupná pre smartphony a tablety so systémom Android a ďalej pre zariadenia s iOS. Stiahnuť ju je možné zo zvyčajných online obchodov a ihneď po stiahnutí sa môžete pripojiť a tlačiť priamo z mobilných zariadení. Pre väčšie pohodlie vie aplikácia MobilePrint sama vyhľadať dostupné tlačiarne Samsung v blízkom okolí.

Tlačte bez obmedzenia

Aplikácia Samsung MobilePrint prináša nové možnosti pre prácu s fotografiami. Používatelia zariadenia s iOS môžu tlačiť jednotlivé fotografie z fotoalbumov, alebo priamo z fotoaparátu. Zariadenia s operačným systémom Android môžu tlačiť viac snímok naraz zo svojej galérie.

Veľmi zamestnaní ľudia, ktorí neustále cestujú, ocenia napríklad možnosť vytlačiť si elektronickú letenku, alebo letový plán doslova na poslednú chvíľu. Pre pohodlnú správu dokumentov umožňuje Samsung MobilePrint zdieľanie súborov na iOS zariadeniach a so systémom Android je možné tlačiť PDF súbory uložené v prístroji na SD karte.

Skenovanie do mobilu

Samsung MobilePrint umožňuje používateľom prijímať a upravovať dokumenty naskenované prostredníctvom tlačiarní Samsung. Jednoducho naskenujete dokument a pošlete ho do svojho kompatibilného mobilného zariadenia, v ktorom ho môžete ľahko a rýchlo skontrolovať. Vďaka aplikácii MobilePrint môžete ľubovoľne upravovať kvalitu skenu, meniť formát súboru, alebo si vybrať medzi farebným a čiernobielym variantom.

Neprehliadnite: