Dve nové aplikácie pre iPhone: Najrýchlejšie posielanie peňazí a okamžitý prehľad o pohyboch na účtoch

Tlačový servis  /  29. 02. 2012, 00:00

Slovenská sporiteľňa pripravila pre svojich klientov dve nové aplikácie pre iPhone určené na komfortnejšie používanie elektronického bankovníctva. Aplikácie „Účty“ a „Platby“ sa sústreďujú na základné operácie, ktoré klienti denne vykonávajú – kontrolovanie stavu účtov a posielanie peňazí cez internet. Banka plánuje základné verzie aplikácií priebežne aktualizovať a rozširovať o nové funkcie. Obe aplikácie nadväzujú na prvú aplikáciu Skener, ktorú banka predstavila v októbri 2011 a aktuálne ju využíva niekoľko tisíc používateľov.

"Cieľom nových aplikácii je ponúknuť ľuďom svet elektronického bankovníctva na dosah ruky. Aplikácie sú bezpečné, súčasne však klienta neobmedzujú, keďže na prihlásenie stačí zadať vlastný PIN – kód,“ vysvetľuje Michal Grajcar, vedúci elektronických kanálov a platieb Slovenskej sporiteľne. Banka plánuje postupne rozširovať portfólio mobilných aplikácií tak, aby čo najefektívnejšie využila spojenie elektronického bankovníctva s možnosťami, ktoré ponúka neustále sa rozvíjajúci svet mobilných technológií.

Účty: Okamžitý prehľad o pohyboch

Vďaka aplikácii Účty získajú klienti okamžitý prehľad o pohybe peňazí na všetkých účtoch, teda odkiaľ a kam ich peniaze smerujú. Aplikácia zobrazuje skutočné názvy spoločností, klient tak presne vie, od koho mu peniaze prišli a komu zaplatil.  Navyše, pomocou vyhľadávania môže rýchlo zistiť napríklad svoje výdavky za konkrétne tovary či služby. Inteligentná správa sporomessage pri každom prihlásení informuje o týždenných a mesačných výdavkoch. Vďaka nej je možné kontrolovať a prispôsobovať svoj rozpočet.

Platby: jednoduchšie a rýchlejšie platenie

Aplikácia Platby zabezpečuje výrazne jednoduchšie a rýchlejšie posielanie peňazí cez internet. Pre vytvorenie platby stačí zadať sumu, číslo účtu a vybrať účet, z ktorého chce klient peniaze odoslať. Následne už len platbu overíte zadaním SMS kľúča. Platbu je taktiež možné jednoducho označiť a neskôr údaje z nej použiť pri jej opakovanej realizácii.

Neprehliadnite: