CeBIT 2012: Verbatim predstavuje nová dátová úložiská a LED zdroje

Tlačový servis  /  20. 02. 2012, 00:00

Nové produktové portfólio pre rok 2012 predstaví Verbatim na veľtrhu CeBIT v nemeckom Hannoveri v období 6. – 10. marca v zóne Planet Reseller v hale 14/15 pri stánku H33. K videniu budú nové disky SSD SATA‑III spolu s množstvom nových diskov USB v atraktívnom vzhľade, takisto ako široký rad LED zdrojov. Zvláštnym lákadlom bude prvá ukážka nových prenosných pevných diskov, ktoré používajú systém Universal Storage Module (USM).

Universal Storage Module (USM)

Nové pevné disky USM od Verbatimu ponúkajú používateľom úplne flexibilné a upgradovateľné úložné riešenie, ktoré je možné pripojiť prostredníctvom rôznych externých rozhraní alebo taktiež interne cez rozhranie SATA. Disk sa pripája k rôznych zariadeniam rovnakým spôsobom ako štandardný externý disk použitím meniteľných nástavcov a káblov kompatibilných s USB 3.0, FireWire a Thunderbolt, ktoré sa jednoducho pripoja k disku USM. Veľkou výhodou disku USM je možnosť jeho pripojenia k zariadeniam, ako TV, herné konzoly, set-top boxy, stolové počítače, notebooky alebo iná spotrebná elektronika vybavená slotom USM. V prípade pripojenia cez rozhranie SATA dosahujú prenosové rýchlosti výnimočné hodnoty. USM je otvorený štandard, ktorého špecifikáciu definovalo neziskové priemyselné konzorcium Serial ATA International Organization (SATA IO) v spolupráci s takmer 200 poprednými technologickými spoločnosťami.V budúcnosti uvidíme stále viac výrobcov spotrebnej elektroniky, ktorých produkty obsahujú sloty USM, a tým vytvárajú nový štandard pre dátové médiá, vysvetľuje Rüdiger Theobald, marketingový riaditeľ spoločnosti Verbatim EUMEA.

 

Nové disky SSD SATA-III

V roku 2012 kladie Verbatim väčší dôraz na SSD.Očakávame, že aj tak vysoký dopyt po SSD tohto roku ďalej porastie,hovorí Rüdiger Theobald. Disky SSD používajú na ukladanie dát polovodičové pamäťové čipy flash, ktoré neobsahujú žiadne pohyblivé časti, čo ich robí vysoko mechanicky stabilnými, a navyše neprodukujú žiadny hluk a spotrebujú len malé množstvo energie. Nové disky SSD SATA-III plne využívajú výhody rozhrania SATA-III a poskytujú mimoriadne rýchle dátové prenosy 550 MB/s pri čítaní a 510 MB/s pri zápise, rýchlejšie systémové bootovanie a zlepšenú reaktívnosť systému. Disky SSD vybavené radičom SandForce 2281 a k dostaniu teraz v kapacitách 120 GB alebo 240 GB.

Nové disky USB: rýchle, štýlové a praktické

Verbatim predstavuje taktiež rad nových diskov USB: disk StorenGo V3 USB 3.0 používa rozhranie USB 3.0 na veľmi rýchle dátové prenosy. Výsuvný uzamykateľný mechanizmus chráni konektor disku. Disk StorenGo V3 USB 3.0 prichádza v širokej palete farieb a kapacitami 64 GB.

Nový StorenGo Micro USB Drive+ je praktický malý disk USB v gumovom kryte, ktorý chráni konektor pred poškodením. Obsahuje taktiež veľký nosný prstenec umožňujúci jeho prichytenie ku kľúčenke.

Populárny disk USB StorenGo Micro bude prezentovaný v novom dizajne a s veľkou šnúrkou pre pohodlné prenášanie.

Obidva flash disky StorenGo Micro USB Drive+ a nový StorenGo Micro USB prichádzajú s rozhraním USB 2.0 a k dostaniu vo variácii farieb a kapacít do 32 GB.

LED produkty: Efektívne a úsporné osvetlenie pre domácnosti a maloobchody

Široká škála LED svetiel Verbatim zažíva prudký nárast v oblasti spotových aj všesmerových žiaroviek.

Model Classic A s funkciou stmievania CTA (Colour Temperature Adjusting) poskytuje teplé jasné svetlo, zatiaľ čo pri úplnom stlmenie svetla sa tón stáva mäkším a upokojujúcim.

Naproti tomu dve nové SPOT žiarovky ponúknu jasný svit a perfektne sa hodia pre použitie v domácnosti, v maloobchode, do hotelov a reštaurácií, skrátka kamkoľvek, kde je reflektorové svetlo potrebné pre zdôraznenie celkového osvetlenia. Nové modely PAR16 GU10 so svetelným tokom 230 lm a MR16 GU5.3 s tokom 470 lm a spotrebou 7 W, ktorý ponúka vynikajúcu účinnosť 64 lm/W.

Neprehliadnite: