13. apríla môže pomôcť každý

Platená reklama  /  11. 04. 2012, 07:57

V piatok, 13. apríla, stretnete v uliciach miest a obcí po celom Slovensku dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí sa pri Vás pristavia, ponúknu Vám žltý jarný kvet a Vy už budete vedieť, že je tu DEŇ NARCISOV – 16-ty ročník jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine.

V tento deň bude celú verejnosť spájať nielen narcis – symbol zbierky, ale aj headline:

„13. apríla môže pomôcť každý“

Snahou Ligy proti rakovine je prostredníctvom tohto odkazu poukázať na fakt, že za šestnásť rokov sa Deň narcisov stal nielen zbierkou s dlhou tradíciou, ale zároveň dňom, ktorý spája ľudí v myšlienke spolupatričnosti a pomoci.

Ak si práve v tento deň pripnete na odev narcis, vyjadríte spolupatričnosť s onkologickým pacientmi. Ak aj prispejete, svojím dobrovoľným finančným príspevkom zároveň pomôžete mnohým, ktorí s ochorením bojujú.

Do tohtoročného Dňa narcisov sa zapojí 16 273 dobrovoľníkov označených identifikátormi v podobe bubliny žlto – zeleno – červenej farby s kvetom narcisu vo vnútri, číslom dobrovoľníka a názvami „dobrovoľník“ a „Deň narcisov 2012“. Druhým identifikačným prvkom bude papierová pokladnička žltej farby potlačená narcismi, logom Ligy proti rakovine a označením Deň narcisov 13. apríla 2012. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielej farby s číslom účtu Dňa narcisov.

Jednotlivé identifikačné prvky sa každý rok menia, aby neboli napodobňované, či zneužité. Prosíme všímajte si ich.

Pridať sa a podporiť Deň narcisov je možné viacerými spôsobmi

  • dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,

  • dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 13. apríla 2012,

  • zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 2. do 16. apríla 2012.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

Projekty podporované zo Dňa narcisov

Liga proti rakovine používa finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov na realizáciu a financovanie projektov i programov pre onkologických pacientov, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Ku konkrétnym projektom a aktivitám zrealizovaným alebo podporeným v minulom roku patria:

  • Rekondičné pobyty a Relaxačné týždňovky pre onkologických pacientov
  • Tábory pre detských onkologických pacientov
  • Programy vzdelávania mladých /Onkologická výchova na školách/
  • Preventívne a informačné materiály, ktoré LPR distribuuje do zdravotníckych zariadení, nemocníc, individuálnym záujemcom
  • Projekty pre hospice a nemocnice za účelom pomoci pri zlepšovaní kvality života onkologických pacientov či skvalitnenia paliatívnej a hospicovej starostlivosti
  • Klinické a výskumné projekty
  • Nový projekt – „Psychosociálna starostlivosť v regiónoch“ zabezpečovaná priamo v zmluvných nemocniciach a ambulanciách

Vďaka Dňu narcisov sme pomohli rozbehnúť projekt bezplatnej prepravy detských pacientov na východe Slovenska (v spolupráci so Svetielkom pomoci n.f.), onkologickým pacientom poskytujeme široké spektrum bezplatných služieb v Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach, ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov poskytli v minulom roku prístrešie 362 rodičom.

Súhrnná informácia o jednotlivých zrealizovaných a podporených projektoch v minulom roku sa nachádza aj v letáčiku Dňa narcisov, ktorý budú rozdávať dobrovoľníci Ligy proti rakovine v piatok 13. apríla.

ĎAKUJEME!

www.lpr.sk

www.facebook.com/ligaprotirakovine

Neprehliadnite: